Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αδειάζουν τα σχολεία από καθηγητές - Σήμα κινδύνου από την ΟΛΜΕ

καφενείο


Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η ΟΛΜΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. "Υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να προκύψουν τεράστια κενά λόγω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων " λένε στο Newsit. Από τα μέτρα του μνημονίου για τις συντάξεις έφυγαν φέτος μέχρι και τον Αύγουστο συνολικά 7.526 εκπαιδευτικοί ενώ το 2009 συνταξιοδοτήθηκαν μόλις 2726.

Την ίδια ώρα, οι διορισμοί για το τρέχον έτος δεν ξεπερνουν τους 1.425 καθηγητές με αποτέλεσμα χιλιάδες σχολικές αίθουσες να προς το παρόν να μένουν χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Γ.Γ. της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης δήλωσε ότι "το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις όπου και οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι περισσότερες". Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αττικής όπου το 2009 συνταξιοδοτήθηκαν μόλις 240 εκπαιδευτικοί ενώ φέτος έχουν........ ξεπεράσει τους 2.360 σχεδόν 1000% αύξηση. Ανάλογη η εικόνα με το μπαράζ συνταξιοδοτήσεων και στην Θεσσαλονίκη, όπου το 2009 αποχώρησαν από την ενεργό δράση 78 καθηγητές ενώ φέτος 839. Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Η δραματική συρρίκνωση του διδακτικού προσωπικού, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, θα φέρει σημαντικά προβλήματα στις σχολικές αίθουσες καθώς θα χρειαστεί, όπως υποστηρίζουν, να σχηματιστούν τμήματα με περισσότερους από 25 μαθητές που ειναι το ανώτατο όριο.

Τί λέει το Υπουργείο Παιδείας

Πηγές του Υπουργείου ανέφεραν η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβληματα. Υποστηρίζουν ότι οι προσλήψεις που έγιναν, αλλά κυρίως το πρόγραμμα μετατάξεων καθηγητών που υπηρέτουν σε άσχετες θέσεις και θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, αρκούν για να γεμίσουν οι κενές θέσεις.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου