Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστορική στιγμή σήμερα στο Μόναχο...

PRESS-GR

Άνοιξε το πανηγύρι για 200στή φορά

Από το http://kapistri.blogspot.com/

Πριν από 200 χρόνια έγινε για πρώτη φορά στα λιβάδια του Μονάχου το γνωστό πλέον πανηγύρι της μπίρας, ονομαζόμενο "πανηγύρι του Οκρώβρη", το μεγαλύτερο πανηγύρι της Γερμανίας, ίσως και του κόσμου. Σήμερα άνοιξε τις πόρτες του για τους φανατικούς επισκέπτες του, όπως και το 1810, ύστερα από την καθιερωμένη παρέλαση των γραφικών και ολοστόλιστων ειδικών από άλογα εποχούμενων τετράτροχων κάρων, ακολουθώντας το παραδοσιακό ασπρόμαυρο όχημα των "παιδιών του Μονάχου"
(Αυτό το παραδοσιακό όχημα το οδηγεί συνήθως ο γιος ή η κόρη του προέδρου αυτού του πολιτιστικού συλλόγου, ο οποίος είναι και ο επίσημος διοργανωτής του πανηγυριού, φέτος είναι...
η κόρη που εικον'ίζεται στη φωτογραφία). Αύριο θα γεμίσει από το πρωί ο χώρος του πανηγυριού, μετά την επίσημη έναρξη και θα "χυθεί" πολλή μπίρα στα γερμανικά και αλλοδαπά λαρύγγια και θα φαγωθούν πολλά ψημένα κοτόπουλα. Μιλάμε για εκατομμύρια λίτρα μπίρα και αμέτρητα καλοψημένα κοτόπουλα. Όποιος μπορεί να παραβρεθεί μια φορά σε αυτό το πανηγύρι θα έχει αξέχαστες αναμνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου