Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αιτημα προς το Μίκη Θεοδωράκη

Το βρήκα στον Ακτιβιστή και το αναδημοσιεύω.Δεν έχει τόση σημασία το τί αποτέλεσμα μπορεί να έχει μια τέτοια έκκληση, αλλά ειναι ενα ακόμα δείγμα της αναγκης που έχει ο ευρύτερος αριστερός δημοκρατικός κόσμος και όλος ο λαος για συσπείρωση, δράση και απάντηση στην φοβερή επίθεση που δεχόμαστε.

του Όθωνα ΙακωβίδηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δεν τελείωσε η θητεία,
στρατιώτη Θεοδωράκη.
Μας χρωστάς ένα δωράκι:
Την Ελλήνων μαθητεία
στην αντίσταση. Στη μνεία.

Το χρειάζετ’ η πατρίδα
καθώς έπεσ’ η ακρίδα
των ορδών των τοκογλύφων,
των ληστάρχων και των λύκων.

Παίξε πάλι τα δικά σου.
Κούρδισε τα όργανα
και με τα επικά σου,
ζωντάνεψε τ’ανόργανα
κι’ άναψε πάλι το δαυλό
με τον μαγικό σου αυλό.

Δώσε στο μπουζούκι φθόγγο,
και στη Λευτεριά μας όγκο
κι όρτσα στης ψυχής το λόγο.
Βγάλε τα παλληκάρια,
της χώρας τα βλαστάρια,
πάνω στα δικά σου χνάρια.

Μεγάλε Μίκη,
φέρε πάλι πρωτοβρόχι
για μια ακόμα νίκη.
Και, μη πεις όχι .
Σ’ έχουμε πάλι ανάγκη.
Η πατρίδα, στο φαράγγι.
Theodorakis2
Μεγάλε μας Μίκη,

Μετά το έμμετρο αυτό προσκλητήριο, (που ξεπήδησε αυθόρμητα από ψυχής), επέτρεψέ μου να υποβάλλω ένα αίτημα των Ελλήνων που συμμερίζονται τις δικές σου σκέψεις. Αυτές που διατυπώνεις πρόσφατα, μετά την άλωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας στον πλέον στρατηγικό ζωτικό χώρο της πατρίδας, αυτόν της Εθνικής Οικονομίας μας.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε εκτενώς στο μέγεθος της καταστροφικής πρακτικής που ασκήθηκε από όλα τα κόμματα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος (όχι, βέβαια, στον ίδιο βαθμό) για να φθάσουμε στην οικονομική πτώχευση και στην κοινωνική τελμάτωση που ζούμε στις μέρες μας.

Τα είπες όλα, με τη λέξη «κατοχή».

Αυτό, όμως, που έχει αυτή τη στιγμή αξία, δεν είναι η περιγραφή της αιχμαλωσίας μας και η αποκάλυψη των ενόχων. Αυτά, πρέπει να ακολουθήσουν το πρωτεύον.

Αυτό που έχει αυτή τη στιγμή αξία, είναι η επανάκτηση της παραδομένης Εθνικής Ανεξαρτησίας μας, και του χαμένου τμήματος της Ελευθερίας μας στη διαχείριση του Εθνικού πλούτου μας (παρόντος και μέλλοντος), που παραδόθηκε με αντάλλαγμα τη σωτηρία του ένοχου καθεστώτος πολιτικού συστήματος.

Για την επανάκτηση αυτή, χρειάζεται μία μόνο προϋπόθεση: Η λαϊκή απαίτηση γι’ αυτό.

Αυτή υπάρχει. Το δείχνουν όλες οι έγκυρες δημοσκοπήσεις.

Λείπει, όμως, η έκφρασή της μέσα από μία πολιτική δύναμη. Μία ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ που, αρχικά θα συσπειρώσει και μετά θα εκτινάξει αυτή την (υπάρχουσα) τεράστια δύναμη, ώστε να κατακτήσει δύο τινα:

* Την επανάκτηση της χαμένης Ελευθερίας μας στη διαχείριση του Εθνικού πλούτου μας.
* Την «εκ βάθρων» αναδιαμόρφωση της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας, ώστε να μην επιτρέψει ξανά τα φαινόμενα.... οικογενειοκρατούμενης ολιγαρχίας (πολιτικής και οικονομικής) να φαλκιδεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώχευση του κράτους και τη δυστυχία της κοινωνίας μας.

Εννοείται ότι σε αυτή τη νέα πολιτική δύναμη, δεν έχει θέση κανένα πρόσωπο και μηχανισμός του καθεστώτος διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Στο σημείο αυτό καλείσαι (από το συντριπτικό ποσοστό του 80% της Ελληνικής κοινωνίας που αποδοκιμάζει το καθεστώς πολιτικό σύστημα) να βοηθήσεις.

Είσαι ο μόνος που μπορεί να το κάνει, δηλαδή να καλέσει τα κατάλληλα πρόσωπα για να συμπράξουν στη δημιουργία της απαιτούμενης (από τη συγκυρία) ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

Και είσαι ο μόνος, διότι, πέρα από τη γνώση προσώπων και πραγμάτων, διαθέτεις, μόνο εσύ, όλες τις προϋποθέσεις γι’ αυτή την αποστολή: το αδιαμφισβήτητο Δημοκρατικό φρόνημα, το πελώριο πατριωτικό ανάστημα, την αναντίρρητη αποδοχή της αποδεδειγμένης πολιτικής ανιδιοτέλειας.

Στα μαύρα χρόνια της αστυνομοκρατίας και της χούντας, ενσάρκωσες τον εθνικό "μαγικό αυλητή", που κράτησε όρθια την Ελληνική καρδιά και ψυχή.

Η μοίρα σου το φέρνει έτσι, και σου προσφέρεται η δυνατότητα, πριν πας στο ραντεβού σου με τους άλλους μεγάλους μας, να δώσεις ένα «φιλί ζωής» στο μεγάλο σου έρωτα, τη Δημοκρατική Ελευθερία, δηλαδή την Ελλάδα.

Είσαι πολύ τυχερός, γιατί τέτοιο φιλί σε αυτή τη Θεία ύπαρξη, πολύ λίγοι θνητοί μπορεί να έχουν γευτεί.

Εμείς, που απλώς θα το δούμε, θα είμαστε εξ ίσου τυχεροί γιατί θα βιώσουμε, στο εγγύς μέλλον, τη νέα, ανανεωμένη και καλύτερη ζωή, προοπτική και μέλλον, που αυτό το φιλί θα δώσει στην πατρίδα.

Όθων Ιακωβίδης

Υ/Γ: Όποιος έχει πρόσβαση στο μεγάλο Μίκη, παρακαλείται να του μεταφέρει το παραπάνω μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου