Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μέτωπο Νοτίων επιζητεί η Ελλάδα

 (Διαβάζοντας τα ονοματα των συνομιλητων και βλέποντας και τον  Μπαρόζο ανάμεσα μοιάζει σαν ανέκδοτο)
το ΒΗΜΑ
Για οργανωμένη πίεση των πλουσίων χωρών του Βορρά
Μέτωπο Νοτίων επιζητεί η Ελλάδα
Ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πορτογάλο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις Βρυξέλλες, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 [EUROKINISSI // Β. ΦΙΛΗΣ]



Πρωτοβουλία δημιουργίας ενός άτυπου μετώπου των χωρών του Νότου εν όψει της σημερινής κρισιμότατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ανέλαβε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει οργανωμένη πίεση προς τις πλούσιες χώρες του Βορρά για την εξεύρεση μιας σταθερής λύσης στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Παπανδρέου από προχθές το βράδυ, αλλά και χθες το πρωί, επιδίωξε και είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με θέμα την εναρμόνιση της στάσης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους με ηγέτες των χωρών αυτών, χωρίς όμως να παρέχονται πληροφορίες για το κατά πόσο η πρωτοβουλία του είχε την απήχηση που ο ίδιος θα ήθελ ε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο έλληνας Πρωθυπουργός συνομίλησε με δική του πρωτοβουλία τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο και τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Εντα Κένι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου