Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Φόρο Μπάφετ» βάζει στους πλούσιους ο Ομπάμα

ΕΘΝΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ 3 ΤΡΙΣ. $

Ο έκτακτος φόρος φέρει το όνομα του "σκεπτόμενου δισεκατομμυριούχου" Ουόρεν Μπάφετ, που ζήτησε από την κυβέρνηση "να πάψει να χαϊδεύει με φοροαπαλλαγές τους υπερ-πλούσιους"

Συνεργάτες του Ομπάμα διαβεβαίωσαν πως ο «Φόρος Μπάφετ» δεν θα συνοδευτεί από περικοπές στα προγράμματα δημόσιας υγείαςΣυνεργάτες του Ομπάμα διαβεβαίωσαν πως ο «Φόρος Μπάφετ» δεν θα συνοδευτεί από περικοπές στα προγράμματα δημόσιας υγείας
Επιβολή έκτακτου "Φόρου Μπάφετ" στα εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων θα ανακοινώσει σήμερα στις 5.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προσπάθεια να επανασυσπειρώσει την εκλογική του βάση για τη μάχη του 2012.
Το προεδρικό επιτελείο υπαινίχτηκε ότι ο έκτακτος φόρος θα πάρει το όνομα του "σκεπτόμενου δισεκατομμυριούχου" Ουόρεν Μπάφετ, που ζήτησε πρόσφατα από την κυβέρνηση "να πάψει να χαϊδεύει με φοροαπαλλαγές τους υπερ-πλούσιους" και να τους φορολογήσει γενναία για τη μείωση των ελλειμμάτων.
Η πρωτοβουλία Ομπάμα αποσκοπεί στην εξοικονόμηση 3 τρισ. δολαρίων έως το 2021, αλλά επικρίθηκε ως "λαϊκιστική" από το πρακτορείο Reuters. Στην πράξη έχει μηδαμινές πιθανότητες εφαρμογής, λόγω της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας του Κογκρέσου. Πάντως ο διευθυντής επικοινωνίας του Λ. Οίκου, Νταν Πφάιφερ, μίλησε για έναν "Ελάχιστο Εναλλακτικό Φόρο", που θα διασφαλίζει ότι οι εκατομμυριούχοι της Αμερικής τουλάχιστον δεν θα πληρώνουν λιγότερα από τη χειμαζόμενη μεσαία τάξη.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής εφορίας, οι 1.400 από τους 236.000 Αμερικανούς που δήλωσαν εισόδημα άνω του 1 εκατ. δολαρίων το 2009, δεν πλήρωσαν ούτε σεντ χάρη σε φιλοεπενδυτικά παραθυράκια! Σημειώνεται ότι τον Μάιο είχαν καταγραφεί 8,5 εκατ. αμερικανικά νοικοκυριά με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατ. δολαρίων.
Η πρωτοφανής «επιχείρηση κατάληψης» της Γoυόλ Στριτ από περίπου 700 διαδηλωτές, που κινητοποιήθηκαν μέσω twitter και facebook, αντιμετωπίστηκε σθεναρά από την αστυνομία

Η πρωτοφανής «επιχείρηση κατάληψης» της Γoυόλ Στριτ από περίπου 700 διαδηλωτές, που κινητοποιήθηκαν μέσω twitter και facebook, αντιμετωπίστηκε σθεναρά από την αστυνομία   Συνεργάτες του Ομπάμα διαβεβαίωσαν πως η σημερινή εξαγγελία δεν θα συνοδευτεί από περικοπές στα προγράμματα δημόσιας υγείας, ώστε να εξευμενιστούν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι αγορές.
ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
"Αγανακτισμένοι" εναντίον Γoυόλ Στριτ
Οι αμερικανικές πόλεις θα γίνουν θέατρο εξεγέρσεων, όπως το Κάιρο και η Μαδρίτη, προειδοποίησε ο δήμαρχος Ν. Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ
Ωρες προτού ξεκινήσει το Σάββατο η πολιορκία της Γoυόλ Στριτ από εκατοντάδες Aμερικανούς "αγανακτισμένους", ο δισεκατομμυριούχος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, προειδοποίησε πως οι αμερικανικές πόλεις θα γίνουν θέατρο εξεγέρσεων, όπως το Κάιρο και η Μαδρίτη, αν δεν μειωθεί το συντομότερο η ανεργία, που υπερβαίνει σε εθνικό επίπεδο το 9%!
"Αν δεν βρουν δουλειά τα παιδιά που αποφοιτούν από τα κολέγιά μας, θα έχουμε τα ίδια φαινόμενα κι εδώ", τόνισε ο πρώτος πολίτης του Μεγάλου Μήλου, επικροτώντας το σχέδιο Ομπάμα 467 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η πρωτοφανής "επιχείρηση κατάληψης" της καρδιάς του αμερικανικού καπιταλισμού από 700 περίπου διαδηλωτές, που κινητοποιήθηκαν μέσω twitter και facebook, αντιμετωπίστηκε σθεναρά από την αστυνομία, που απέκλεισε τους γύρω δρόμους.
"Είμαστε το 99% του πληθυσμού και δεν ανεχόμαστε τη διαφθορά και την απληστία του 1%", ανέφερε το κίνημα Occupy Wall Street, που ιδρύθηκε από το διαδικτυακό περιοδικό Adbusters και τους ακτιβιστές χάκερ Anonymous.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
johnpapadatos@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου