Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

H 21η Ιουλίου στα χερια των τζογαδόρων

 Απόσπασμα από άρθρο στο capital.gr

Η Ελλάδα μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το υπέρογκο χρέος της αλλά τα ομόλογά της, τα οποία περιφρονούν εδώ και πολύ καιρό οι επενδυτές, προσελκύουν ξαφνικά το ενδιαφέρον των hedge funds, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετά τη «φλέβα χρυσού» που χτύπησαν πολλοί επενδυτές στοιχηματίζοντας κατά των γαλλικών τραπεζών, πολλοί στρέφουν πλέον το επενδυτικό τους ενδιαφέρον στο νέο «καυτό» αλλά επικίνδυνο trade της εποχής, στην αγορά ελληνικών ομολόγων τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι traders, αλλάζουν χέρια στην τιμή των 36 σεντς για κάθε ευρώ ονομαστική αξίας.
Οι επενδυτές ελπίζουν πως θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη εν μέσω προσδοκιών πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διασώσουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα φοβούμενοι πως το αντίθετο θα οδηγούσε σε παγκόσμια οικονομική καταστροφή.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται μάλιστα πως, όσοι αγόρασαν πρόσφατα ελληνικά ομόλογα σε χαμηλές τιμές θα μπορούσαν ακόμα και να διπλασιάσουν σχεδόν τα κέρδη τους.
Πως θα γίνει αυτό; Βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων καλούνται να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων τους με άλλα καινούργια, μεγαλύτερης διάρκειας και αξίας που θα υπερβαίνει τα 70 σεντς ανά ευρώ. Σε περίπτωση λοιπόν που η συμφωνία κλείσει στα μέσα Οκτώβρη – με την προϋπόθεση ότι τα κοινοβούλια των 17 χωρών μελών της ευρωζώνης θα εγκρίνουν το νέο πακέτο βοήθειας – αυτοί που αγόρασαν πρόσφατα ελληνικά ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, θα καταφέρουν σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και να διπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου