Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Στα κάγκελα οι Ευρωπαίοι

καφενείο

Οργή και παγωμάρα επικρατεί στις Βρυξέλλες για την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να θέσει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας σε δημοψήφισμα
Επισήμως, η απάντηση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρολίνας Κότοβα ήταν "ουδέν σχόλιο και για τα δυο ζητήματα. Είμαστε σε επαφές και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές".
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίο αξιωματούχοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, εκνευρισμένοι και ανίδεοι, την ........
ώρα που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανατρέπει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.
Όπως ήταν φυσικό η απόφαση του πρωθυπουργού τράβηξε την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ευρωζώνη.


"Δημοψήφισμα για το νέο πακέτο στήριξης εξήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου" αναφέρει το Reuters, το οποίο παραθέτει την φράση του πρωθυπουργού ότι περί εμπιστοσύνης των πολιτών, αλλά και την πρόσφατη δημοσκόπηση της KΑΠΑ Research, σύμφωνα με την οποία περίπου το 60% του λαού δηλώνει αντίθετο στην τελευταία συμφωνία.


Με ανησυχία αντιμετωπίζει την ανακοίνωση του πρωθυπουργού το BBC. Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στις έντονες αντιδράσεις του ελληνικού λαού και στην παραπάνω δημοσκόπηση.
Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητη η εσωτερική αμφισβήτηση που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός στο κόμμα του λόγω των μέτρων λιτότητας.


"Για μη αναμενόμενη απόφαση" κάνουν λόγο οι Financial Times, αναφερόμενοι στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
"Η κίνηση του πρωθυπουργού ενισχύει τις ανησυχίες ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στο εσωτερικό της χώρας, την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας" αναφέρει το δημοσίευμα.


"Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε δημοψήφισμα" αναφέρει η Daily Telegraph, η οποία αναφέρεται στις αντιδράσεις του λαού και στις εκδηλώσεις οργής κατά την διάρκεια των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου.
"Στην Ελλάδα, πολλοί πιστεύουν ότι έχει παρατραβήξει ο οικονομικός έλεγχος της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ" προσθέτει ο αρθρογράφος, που εκφράζει αμφιβολίες για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου