Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Περι επεισοδιων, "συγκρουσης" και σοβαρότητας-Για την Ανακοίνωση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

 (Καποιος φίλος, μας εστειλε αυτό το μέιλ και το δημοσιεύουμε)

Διαμαρτυρεται το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για την επίθεση που δεχεται από το Ριζοσπάστη για τα γεγονοτα της Πέμπτης. Μιλάει για ενότητα, για ενδοκινηματικό πόλεμο που θα βλάψει κλπ. και αναφερεται στην ανακοίνωση που κατήγγειλε τους κουκουλοφόρους που όμως έλεγε πριν καταγγειλει τη δολοφονική επίθεση:

"Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, με τη συνήθη ιδιοκτησιακή λογική τους,  κατέλαβαν το Σύνταγμα και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώσει στην ίδια περιοχή. Σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, μέτωπα, ακόμη και απλοί άνθρωποι, αποτέλεσαν τον νέο «εσωτερικό εχθρό» του ΠΑΜΕ, και τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση στη βουλή."

Γιατί τόσα ψέματα ; Αν υπήρχε ΄μια αλήθεια σε όλο αυτο θα το συζητάγαμε. Τι προσπαθεια να πεισουν όποιον δεν ήταν εκεί ή όποιον δεν ξερει(εκτός Αθήνας) πως είναι το Συνταγμα;
Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το Σύνταγμα ή ενα μεγάλο κομματι της Αμαλίας μπροστά στη Βουλή;
Οπως ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την Οθωνος, οι ταξιτζήδες την Φιλλελήνων, η ΟΛΜΕ την Ερμού κλπ. Η διαφορά ειναι οτι το ΠΑΜΕ περιφρουρούσε(όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ), αλλά  αυστηρά. "Απαγόρευσε σε οποιονδήποτε άλλον να διαδηλώνει..." Και όλοι αυτοι που ήταν εκεί δεν ήταν στο Συνταγμα; Το κόκκινο πανω της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ που ήταν πάνω στην Αμαλίας που φαίνεται σε όλες τις φωτό ήταν φωτομονταζ; Οπότε η καταγγελία στη συνεχεια της δολοφονικής επίθεσης πέφτει στο κενό.
Πρεπει κάποια στιγμή να δούμε χωρίς παρωπίδες  και  όσα εγιναν εκείνη τη μερα δε σηκωνουν μεσοβεζικες θεσεις που πρωτα καταγγελουν το θυμα και μετά το θυτη για να μην τα χαλάσουν με τους φίλους τους.

Λέει η ανακοινωση οτι οι εργαζόμενοι είχαν στόχο να ριξουν την κυβερνηση. Πως όμως; Αφου μιλάει για "ξεσπασμα οργής" και διαμαρτυρεται που δεν μπορεσαν άλλες οργανωμενες ομαδες να πλησιασουν τον Αγνωστο(γιατι ατομικα περνουσε όποιος ήθελε, αυτη ειναι η αλήθεια), να υποθεσω πως εννοουν με συγκρουση. 

Τι εννοουν ακριβως; Θυμουνται τι εγινε την Τετάρτη -με μεγαλύτερη συγκεντρωση- όταν οι γνωστες ομαδες αξιοποίησαν το οτι στην Β.Σοφιας δεν υπήρχε περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, και ξεκινησαν επεισοδια που τελικα διελυσαν τη συγκεντρωση.;
Γιατι δεν μπόρεσαν την Τεταρτη να "ριξουν την κυβερνηση" και τι διαφορετικό θα εκαναν την Πεμπτη; Θα την βομβαρδιζαν με το θωρηκτο Αβρορα η θα πεταγαν τα δυναμιτακια η κροτου ή οτι διάολο ήτανε, που ερριξαν στο ΠΑΜΕ τα παιδια και θα τρομαζε η κυβερνηση και θα έφευγε;
Λιγη μεγαλύτερη σοβαροτητα δεν βλάπτει ειδικα οταν τα πραγματα σοβαρευουν και εχει κανεις να κανει με ενα πανοπλο και διαβασμενο συστημα.

Αλλα και στην ανακοινωση τους όταν καταγγελουν την επίθεση στο ΠΑΜΕ λενε:
"Αξιολόγησαν (οι κουκουλοφόροι), το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο."
Δεν καταλαβαίνω ...Με ποιον ειναι τελικά; Με τους εργαζόμενους που τους εφραζαν το δρόμο ή με τους κουκουλοφόρους; Και με τους 2 δε γινεται.


Επίσης ρε μαγκες όταν θέλεις ενότητα δεν βρίζεις το συναγωνιστή σου "νταβατζή" του κινήματος. Εκτός κι αν το νομιζω μόνο εγώ...
(Συμμετειχα σε δράσεις σας πολλες φορες ως τωρα αλλά δεν προκειται να το ξανακανω μαλλον.Τωρα ταχω παρει χοντρα.) 
Συγνωμη για την πολυλογια. Μ.Σκ. -Δασκαλος που βαρεθηκε να του διαλύουν τις συγκεντρωσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου