Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πάνε να βγάλουν λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας!

 Πρωτο Θέμα

Νέο βρετανικό σενάριο ή πραγματικότητα;

Στην αποκάλυψη ότι αρκετά hedge funds (κεφάλαια αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου) σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην αγορά ελληνικών ομολόγων βραχείας ωρίμανσης, εφόσον προχωρήσει το εθελοντικό «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες πιστωτές, προχώρησε την Τρίτη το ραδιόφωνο του BBC.
  Εάν δεν είναι ένα ακόμα από τα πολλά σενάρια που διακινεί το τελευταίο διάστημα ο βρετανικός Τύπος, τότε το ρεπορτάζ του BBC σημαίνει ουσιαστικά ότι, εάν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι σφοδρές, σε όλη την Ευρώπη, που δοκιμάζεται από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκαλύπτει το βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο, τα hedge funds θα αρνηθούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο «κούρεμα», αξιώνοντας από την Αθήνα την πλήρη αποπληρωμή όσων θα τους οφείλει η ελληνική κυβέρνηση. Εκτιμούν έτσι ότι, με την απομείωση του χρέους προς τις τράπεζες, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις οφειλές που προκύπτουν από ομόλογα λήξης Μαρτίου του 2012, τα οποία και σκοπεύουν να αγοράσουν.

Με τον τρόπο αυτό, τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια υπολογίζουν ότι θα έχουν κέρδη από 60% έως 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου