Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Fitch: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας

Εθνος

Την εκτίμηση ότι θα είναι δύσκολο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης εξέφρασε ο γνωστός οίκος αξιολόγησης Fitch, εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνδιάσκεψης των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Η ευρωπαϊκή ύφεση μοιάζει όλο και πιθανότερη, αναφέρει η Fitch, θεωρώντας παράλληλα την Ελλάδα είναι αφερέγγυα και η χρεοκοπίας της "αναπόφευκτη".
Fitch: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας


"Γρήγορη λύση δεν θα υπάρξει, άσχετα από το τι θα προκύψει από τη σύνοδο της Τετάρτης", είπε σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πληροφορίες του πρακτορείου Dow Jones, ο Τόνυ Στρίνγκερ, επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων στη Fitch.
Το ίδιο στέλεχος, χαρακτήρισε αφερέγγυα την Ελλάδα και προέβλεψε ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι "αναπόφευκτη", ενώ προσδιόρισε ως παράγοντα ανησυχίας τις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ο οίκος σημειώνει ότι οι τράπεζες στις περιοχές αυτές έχουν αθροιστικά έκθεση της τάξης των 360 δισ. ευρώ στο προβληματικό κρατικό χρέος της Ευρώπης, ενώ η αγορά ήδη προεξοφλεί σημαντική υποβάθμιση του ιταλικού και του ισπανικού χρέους.
Για την Ιρλανδία, αντίθετα ο κ. Στρίνγκερ, σημειώνει πως "έχει κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος", σε ό,τι αφορά στη δημοσιονομική διαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου