Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πολίτες κατέλαβαν υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε Κερατσίνι, Παγκράτι, Πάτρα

 
Με αποκλεισμούς υποκαταστημάτων της ΔΕΗ και συμβολικές καταλήψεις συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της επιχείρησης πολίτες και φορείς σε διάφορες περιοχές. Χθες, τέτοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Κερατσίνι, το Παγκράτι και την Πάτρα.
"Θα πρέπει επιτέλους να υψώσουμε τη φωνή της αντίστασης και να πούμε ότι δεν πάει άλλο" τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο οποίος έδωσε το παρών στην κατάληψη του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφ. Σαλαμίνος. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η χθεσινή κινητοποίηση ήταν προειδοποιητική. Χαρακτήρισε άδικο και παράνομο το τέλος ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Με πανό που έγραφε "Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους. Εμείς θα τους αλλάξουμε τα φώτα" κάτοικοι του Παγκρατίου, του Βύρωνα και της Καισαριανής απέκλεισαν χθες το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Παγκράτι. Για αρκετή ώρα, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από το κτήριο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους στο χαράτσι.
Και στην Πάτρα, πλήθος πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα επιτροπών αγώνα, φοιτητικών συλλόγων και φορέων για συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος μετέφερε στους συγκεντρωμένους την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατά του χαρατσιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου