Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παραίτηση βόμβα


Το κουτί της Πανδώρας

Παραιτήθηκαν υποστηρίζοντας παρεμβάσεις στο έργο τους οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης. Αμφότεροι είχαν αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αναμένεται σκληρή ανακοίνωση από την πλευρά του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων, στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ζητώντας την αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση», αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής τους.
Διαβάστε εδώ αυτούσια την ανακοίνωση:
«Παρά το γενικότερα αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του έν Ελλάδι αναπτυσσόμενου οικονομικού εγκλήματος αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφοράς και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Ήδη με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας. Επειδή ουδέποτε επιδιώξαμε θέσεις και αξιώματα δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ´ υπαγόρευση πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωαμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλόνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου