Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Alco -Σχόλιο

(από λάθος γράφουν οτι η πορτοκαλί στήλη είναι η προηγούμενη δημοσκόπηση ενω είναι το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου. Και πάλι το λάθος δεν είναι εντελώς αθώο αφου από την προηγούμενη βδομάδα το ΚΚΕ έχει άνοδο σχεδόν μισή μονάδα ενω τωρα βλέποντας την παραπάνω εικόνα βγαζεις συμπέρασμα οτι έχει μεγάλη πτώση)
Eίναι η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές που δείχνει πτώση της ΔΗΜΑΡ. Ολες οι άλλες περιέργως έδειχναν τη ΔΗΜΑΡ εντελώς ανεπηρέαστη από την πόλωση που δημιουργείται! Λες και ήταν το κόμμα με την εντελώς ξεκάθαρη και σκληρή γραμμή που διαφοροποιείται τελείως από το Συριζα. Μονο που δεν ήταν καθόλου έτσι, αφου η ΔΗΜΑΡ παίζοντας και δεξιά και αριστερά κανονικά θα πρεπει να έχει απώλειες και από  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και από τον Συριζα αφου οι δημοσκοπήσεις λενε οτι το κριτήριο που ψηφιζει ο κόσμος είναι είτε η παραμονή στο ευρω είτε η καταγγελία του μνημονίου. Προσωπικα πιστευω οτι η ΔΗΜΑΡ θα υποστεί μεγάλη φθορά και θα κινδυνεψει να μεινει εκτός Βουλής. Ειναι για μενα μεγάλος ο πειρασμός για τους μεν δεξιούς ψηφοφόρους της να ψηφίσουν ΝΔ -από φόβο για το ευρώ- ή ΠΑΣΟΚ, ενω για τους Αριστερούς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην ψηφίσουν Συριζα και θα το κάνουν με την καρδιά τους. Το περίεργο με τις ως τωρα δημοσκοπήσεις ήταν το ότι ενω τα ποσοστά των 4 πρώτων ειδικά έπαιζαν με μεγαλες αποκλίσεις και έιχαν διαφορά ΄ως προς το ποιος θα ήταν νικητής(αλλοι έδιναν π.χ. 28% ή και 30% στον Συριζα και άλλοι 21%) υπήρχαν 2 κόμματα εντελώς σταθερά. Η ΔΗΜΑΡ στο 6,5% περίπου και το ΚΚΕ λίγο πάνω από το 5%(και πάντως κάτω από τη ΔΗΜΑΡ!). Αυτο δεν  κανει καθόλου φυσιολογικό βέβαια. Το συμπέρασμα είναι οτι θέλουν να δημιουργήσουν και πάλι συγκεκριμένη άποψη και τάση από το πουθενά, όπως ακριβώς έκαναν 'όταν έδιναν στη ΔΗΜΑΡ πριν τις εκλογές του Μαίου ποσοστά της τάξης του 12% καποτε και 17%!. Τοτε ήθελαν να εμφανίσουν τη ΔΗΜΑΡ σαν σπουδαία εναλλακτικη για να αποφύγουν τη διαρροή προς πιο Αριστερά κόμματα. Τωρα προσπαθουν να πείσουν οτι το ΚΚΕ είναι χαμένη υπόθεση (η γνωστη αιώνια λογική της χαμένης ψήφου) ενω για τη ΔΗΜΑΡ ότι εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή εναλλακτική και ρυθμιστικό παράγοντα.
Το γεγονός οτι η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει οτι δεν θα αφήσει τη χωρα χωρίς κυβέρνηση (άρα ακόμη και ΝΔ)  βολεύει πολύ το σύστημα και φυσικα θα προτιμούσε να είναι όσο πιο ισχυρή γίνεται. Με λίγα λόγια μαυρίστε τη. Αρκετά με τους all-around πολιτικαντισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου