Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή θα ζητήσει από την Ελλάδα η Κομισιόν

in.gr
 
Αθήνα
Τη δεύτερη ετήσια σειρά συστάσεων πολιτικής για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη ζώνη του ευρώ ως σύνολο θα παρουσιάσει την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η παρουσίαση των ανά χώρα συστάσεων εντάσσεται στο προσφάτως θεσπισμένο έλεγχο του «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», ήτοι την πρωτοβουλία της ΕΕ για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής.
Οι εν λόγω συστάσεις βασίζονται σε λεπτομερή αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης, της απασχόλησης, του προϋπολογισμού, αλλά και των πολιτικών σε κάθε χώρα.
Η Επιτροπή θα διευκρινίσει που απαιτούνται περαιτέρω βήματα δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τα οποία τα κράτη μέλη θα πρέπει να υιοθετήσουν κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.
Οι συστάσεις για την Ελλάδα θα βασίζονται στο Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2012 -2015 που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Κομισιόν στα μέσα Απριλίου 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητά από την Ελλάδα την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και την επιτάχυνση των παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη της οικονομίας.
Οι συστάσεις της Κομισιόν θα εγκριθούν εν συνεχεία και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου