Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λάσπη κι ο κυρ Μανώλης ρε γαμώτο;

Ακους, ακούς αλλά συμπέρασμα δε βγαίνει. Κι όταν βγαίνει αίναι ή λάθος ή ψέμμα ή διαστρέβλωση.
Και καλά ΄να ακούς ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ και πέρα. Αλλα όταν μιλάει ο Μ.Γλέζος έ, όσο νάναι έχεις μια απαίτηση να είναι εντός των ορίων της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Να τι είπε όμως ο Μ.Γλέζος για ευρώ και ΕΕ.

«Το αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας» \
«Το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Εφευρέθηκε ως μέσο ανταλλαγής  αξιών. Τα αγαθά τα δημιουργεί ο εργαζόμενος και όχι το χρήμα. Πρέπει να ξεφύγουμε από την κυριαρχία του χρήματος όποιο νόμισμα και αν είναι."
Τωρα αυτό τι σημαίνει; Οτι αυτοί που ορκίζονται στο ευρώ από το κόμμα του δεν έχει νόημα να το κάνουν ή είναι εκτός γραμμής; Αυτός λεει ό,τι θέλει; Η οτι  αυτοί που με επιχειρήματα θεωρούν την παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ είναι αιτια δεινών είναι εκτός πραγματικότητας; Ας αποφασίσει ο καθένας ό,τι θέλει. Ο,τι του κάθεται  καλύτερα. Ελεύθερα, όπως νοιώθει ρε παδί μου. Προς πάσα χρήση που λένε... Γιατί η αλήθεια είναι οτι το χρήμα πράγματι δεν έχει πατρίδα και αναφορά σε σύνορα, αλλά το ευρώ και η ΕΕ έχουν πατρίδα και παραέχουν. Και η πατρίδα τους είναι τα  συμφέροντα του μεγάλου ευρωπαικού κεφαλαίου που καμια σχεση δεν έχουν με εκείνα των εργαζόμενων.
Και συνεχίζει:

"Δεν είμαστε ούτε ασιατική χώρα ούτε αφρικάνικη, ανήκουμε στην Ευρώπη. Kαι όπως δεν μπορούμε να φύγουμε όταν διαφωνούμε από την Ελλάδα δεν μπορούμε να φύγουμε και από την Ευρώπη.»
 Εδω ξεπερνάει το όριο γιατί αφήνει να εννοηθεί οτι το ΚΚΕ -δεν υπάρχει άλλος στην περιοχή των "ανθρώπινων" κομμάτων που ανταγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ που να είναι εναντίον της ΕΕ- λεει ότι είμαστε στην Αφρική ή την Ασία. Κι ας 'ετυχε και ο ίδιος σε συζητήσεις όπου οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έλεγαν σε όλους τους τονους ότι "εμείς είμαστε εναντίον της ΕΕ και του Ευρώ, όχι εναντίον της Ευρώπης. Δεν είμαστε στην Αφρική ούτε στην Ασία" έλεγε προχθές η Α.Παπαρήγα. Λάσπη κι ο κυρ Μανώλης ρε γαμώτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου