Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Παμε τελικά για ντιμπέιτ Τσίπρα Σαμαρά;


Kλείνει όπου νάναι λένε οι γνωρίζοντες  η συμφωνία για ντιμπέιτ ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Αν τελικά κλείσει η συμφωνία κατα τη γνωμη μου αυτό θα είναι μια τελευταία επιβεβαιωση του ότι η έξυπνη αστικη τάξη έχει επιλέξει ώς προτιμότερη λύση διακυβέρνησης μια κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ή τέλος πάντων έχει δεχθεί την απόλυτη ήττα των ως τώρα πολιτικών εκπροσώπων της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και κοιτάζει στην επόμενη μέρα.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο  είναι εντελώς σίγουρο ότι ο Σαμαράς θα συντριβεί από τον Α.Τσίπρα αφού δεν μπορεί να γίνει καμιά σύγκριση μεταξύ τους και επικοινωνιακα αλλά και επί της ουσίας. Αυτό βεβαια το ξέρουν καλά οι κινούμενοι στο παρασκήνιο που είναι οι ίδιοι που δεν ενδιαφέρθηκαν να γίνει ντιμπέιτ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις τελευταίες εκλογές για να μην καούν και οι 2 το ίδιο βράδι.

Ο Α.Τσίπρας  έχει γύρω του την αύρα του νικητή και τον ενθουσιασμό από τη θετική προσδοκια του κόσμου-για σωστούς ή λάθος λόγους- ενω ο Σαμαράς τη γκριζάδα του ηττημένου και την αμφισβήτηση και του λαού αλλά και των εντός ή εκτός ΝΔ αξιωματούχων του συστήματος. Αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν από την εξέλιξη της συζήτησης όπου έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί ο Σαμαρας να στριμωξει τον Τσίπρα λέγοντας του π.χ. οτι είναι αφερέγγυος μετά τα ρεζιλίκια του του τελευταίου εξαμήνου.
Το αστείο βεβαια της υπόθεσης είναι η  στάση του Ε.Βενιζέλου που διαμαρτύρεται για δημιουργια προσχεδιασμένου διπολισμού! Ποιός, ο Ευάγγελος που αφού 30 χρόνια επωφελήθηκε από το κόλπο ως ΠΑΣΟΚ τώρα πονάει. Το πιο αστείο βεβαια ήταν η δηλωσή του που έλεγε :"Ας κάνουν Σαμαράς και Τσίπρας ντιμπέιτ και ο νικητής ας έρθει να κάνει ντιμπέιτ μαζί μου”. Καταπληκτικό....Σιγα που τον φοβήθηκαν και τρέμουν οι τοίχοι μόλις ανοίξει το στόμα του ο ρήτωρ!

Πέρα πό όλα αυτα πάντως και εφόσον τελικά γίνει το ντιμπέιτ, θα έχουμε να κάνουμε με είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στα σαλόνια του κυρίως αστικού πολιτικού σκηνικού όπου πλέον θα δείξει -αν το δεχτεί- ότι δεν ενοχλείται ιδιαίτερα από τους αποκλεισμούς των άλλων και αφου τον ωφελεί παίζει το παιχνίδι για το καλό μας υποθέτω...Φυσικά οι Αριστεροί ψηφοφόροι περιμένουν να αρνηθεί. Ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μεσα όπως και να το κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου