Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μ.Παπαδόπουλος(ΚΚΕ):"Με καλό διαπραγματευτή χάνουμε λίγα, με κακό πολλά.Στο τέλος όμως τα χάνουμε όλα"

Με πολύ απλό και καθαρό τρόπο από το Μάκη Παπαδόπουλο στον ΑΝΤ1 το πρωί.
Η ερώτηση του Γ.Παπαδάκη ήταν και πάλι το γιατί δεν θέλει να συμμετέχει το ΚΚΕ σε μια "κυβέρνηση της Αριστεράς". "Δεν πιστευει το ΚΚΕ ότι θα είναι έστω λίγο καλύτερη από μια κυβέρνηση ΝΔ";
Είπε λοιπόν ο Μ.Παπαδόπουλος:
Αυτή τη στιγμή η γραμμή που ακολουθείται και επιβάλεται παντού σε όλες τις χώρες της ΕΕ είναι τα χαμηλότερα μεροκάματα και η λεηλασία δικαιωμάτων εργαζόμενων. Κι αυτό γιατί τα ευρωπαικά μονοπώλια έχουν να ανταγωνιστούν μονοπώλια στην Ινδία ή την Κίνα οπου οι μισθοί είναι αυτοί που ξέρουμε.Αυτός είναι ο ρόλος της ΕΕ.
Το ζήτημα αυτή τη στιγμή λοιπόν όπως μπαίνει πραγματικά μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ, είναι το ποιός θα είναι ο διαπραγματευτής μιας διαπραγμάτευσης για το πόσα θα χάσουμε ακόμα. Ομως είτε είναι καλός ο διαπραγματευτής σε τέτοια διαπραγμάτευση και χάσουμε λίγα είτε είναι κακός και χάσουμε πολλά στο τέλος φυσικά θα τα χάσουμε όλα! "

Ας μη ζητούν από το ΚΚΕ λοιπόν να παίξει σε αυτό το παιχνίδι.
Η αναγκη για ένα ισχυρό ΚΚΕ γίνεται όλο και πιο φανερή. Η επόμενη βουλή θα είναι πιο ευάλωτη από την προηγούμενη. Θα υπάρχουν διαρκώς μεταβολές, αλλαγές θέσεων, ανεξαρτητοποιήσεις, μετακινήσεις βουλευτών σε θέσεις και κόμματα και διαρκείς κρίσιμες ψηφοφορίες. Δ
εν είναι δυνατόν να παριστάνουν τον τρελό κάποιοι και να λένε ύπουλα ότι είναι το ίδιο να έχει το ΚΚΕ 5, 10 ή 40 βουλευτές. Κάτι τέτοιο δε χρειάζεται καν να  εξηγηθεί όσο κι αν με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επικρατεί, το μόνο αυτονόητο πια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα το αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου