Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Χαλυβουργία- Νέος γύρος εκβιασμών

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Νέος γύρος εκβιασμών για να καλυφθεί η εργοδοτική αδιαλλαξία
Το «κύμα» ταξικής αλληλεγγύης στους απεργούς έχει ανησυχήσει την πλουτοκρατία και τα τσιράκια της
Να καλύψει την εργοδοτική αδιαλλαξία επιχειρεί ο νέος και καλοσυντονισμένος γύρος εκβιασμών και συκοφαντιών που έχει ξεκινήσει σε βάρος των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου, προκειμένου να χτυπηθεί ένας ηρωικός και σκληρός αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση εκατοντάδων εργατικών οικογενειών, αλλά και να κλιμακωθεί η συκοφάντηση συνολικά των εργατικών αγώνων. Ετσι - και χτες - από τη μια μεριά «εξαφάνιζαν» τη συνεχή απόρριψη από την εργοδοσία των συγκεκριμένων αιτημάτων που το σωματείο των χαλυβουργών έχει καταθέσει στη διοίκηση της εταιρείας και δίνουν λύση για τη λειτουργία του εργοστασίου, ενώ συνέχισαν και χτες να «σιωπούν» εκκωφαντικά για ραδιενεργό φορτίο που μεταφέρθηκε στην Ιταλία και αφού επέστρεψε παραμένει στο Βόλο, τα αστικά ΜΜΕ αναφέρονταν σε σχέδια για κλείσιμο της εταιρείας τα οποία χρέωναν τεχνηέντως στον πολύμηνο αγώνα των χαλυβουργών.
Από τη μεριά τους, οι χαλυβουργοί δήλωναν και χτες πεισμωμένοι και αποφασισμένοι για το δίκιο του αγώνα τους. Στον απόηχο των ενεργειών του Μάνεση, που χρησιμοποίησε Μέσα Ενημέρωσης για να εκβιάσει με κλείσιμο του εργοστασίου, οι απεργοί χαλυβουργοί δήλωναν ξεκάθαρα, ότι μετά από εννιά μήνες σκληρού αγώνα δεν μπορεί να τους τρομοκρατήσει. Δεν πρόκειται, όπως έλεγαν, να δεχτούμε τις απειλές της εργοδοσίας, η οποία αντί να συζητήσει με το σωματείο τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν εγκριθεί ομόφωνα από την πρόσφατη μαζική ΓΣ και οδηγούν σε εξεύρεση λύσης, να αξιώνει απλά να σπάσει η απεργία, να μείνουν οι 120 απολυμένοι στο έλεος της ανεργίας και να επιστρέψουν με σκυμμένο το κεφάλι. Σταθερά συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, θα συνεχίσουν να δίνουν τη σκληρή μάχη που ξεκίνησαν.
Η καλοσυντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης δε στρέφεται μόνο ενάντια στους χαλυβουργούς, στρέφεται ενάντια στο ίδιο το δικαίωμα της εργατικής τάξης να αγωνίζεται ενάντια στην εξαθλίωση
Το ΔΣ του σωματείου συνεδρίασε χτες και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις. Αμέσως μετά, μιλώντας στους απεργούς της περιφρούρησης, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου τόνισε: «Από χτες διαδίδονται φήμες από μέσα ενημέρωσης με εκβιασμούς ότι θα κλείσει το εργοστάσιο. Αποσκοπούν να σπάσει το ηθικό των απεργών χαλυβουργών που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα για να διασφαλίσουν το δικαίωμα στην εργασία και των συλλογικών συμβάσεων. Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι και επιμένουμε να πιέζουμε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα της συγκυβέρνησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους».Στα πλαίσια αυτά, χτες το μεσημέρι το σωματείο είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΝΔ, οι οποίοι προσπάθησαν και πάλι να αποφύγουν να πάρουν θέση και οποιαδήποτε ευθύνη. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες» στους οποίους παρέδωσαν το υπόμνημα με τις προτάσεις και ζήτησαν τη στήριξη. Οι εκπρόσωποι του κόμματος δήλωσαν - στη συνέχεια και με επίσημη ανακοίνωση - ότι θα στηρίξουν τις προτάσεις του σωματείου των χαλυβουργών και κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου