Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο ενωτικός Σύριζα επιτίθεται "φιλικά" στο ΚΚΕ

Συνεχίζει την ενωτική του πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ασταμάτητες επιθέσεις φιλίας στο ΚΚΕ.
Στην τελευταία επίθεση αγάπης-και προφανέστατα και αμηχανίας για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ-προς "το κόμμα των αγώνων και των θυσιών", όπως το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν βάζει τα αγγελικά του ρούχα για να πείσει αριστερούς ψηφοφόρους,βγάζει το ΚΚΕ περίπου μνημονιακό κόμμα που μόλις τώρα κατάλαβε τη σημασία του αντιμνημονιακού αγώνα και τη "διαχωριστική γραμμή του μνημονίου"!!
Παρότι λοιπόν  ο Σύριζα κατηγορούσε τόσο καιρό το ΚΚΕ ότι δεν έβλεπε τον κόσμο που μαζευόταν στις μεγάλες πορείες έξω από τα δικά του μπλοκ, φαίνεται ότι ούτε κι εκείνος πήρε είδηση τις δεκάδες ή εκατοντάδες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ κατά του μνημονίου τα 2 τελευταία χρόνια. Επίσης το ξεκαθάρισμα της θέσης του ΚΚΕ ότι η κρίση, και από εκεί το μνημόνιο, δεν φύτρωσε στη μέση του πουθενά αλλά έχει ρίζες στο Μάαστριχ θάβεται κάτω από το κόκκινο χαλί του "ενωτικού καλέσματος" που κατάφερε πράγματι να συρρικνώσει την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ και να κλέψει τις ριζοσπαστικές του ψήφους, μετατρέποντας τες σε γενικά "αντιμνημονιακές" ψήφους υπέρ της "αναδιαπραγμάτευσης" στρογγυλεύοντας τις ενοχλητικές αιχμές.
Να τι λέει η πονηρή και φυσικά 'ενωτικά" συκοφαντική δήλωση του Σύριζα δια στόματος του "σύντροφου" κατά τα άλλα Σκουρλέτη

«Αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου-αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα»
Εδώ τώρα ο ποιητής δε μας λέει πως θα γινόταν αυτό, πως δηλαδή, αν είχε δεχτεί το ΚΚΕ να γίνει από κομμουνιστικό κεντρώο-σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ξεχνώντας τον αντιιμπεριαλιστικό-αντιμονοπωλιακό του χαρακτήρα, θα είχαμε τώρα "Αριστερή κυβέρνηση". Τι εννοεί σε αριθμούς δηλαδή που δεν βγαίνουν με τίποτα, αλλά τέλος πάντων. Προφανώς έχει κάνει ένα μικρό λάθος στους αριθμούς, δεν το έχει κάνει επίτηδες, άνθρωποι είμαστε... γίνονται αυτά καλοκαιριάτικα με τέτοιο καύσωνα. 
Ακόμη δε μας λέει πόσο Αριστερή θα μπορούσε να είναι μια τέτοια κυβέρνηση όπου, κι αν ακόμη δεχτούμε ότι ο Σύριζα θα έμενε στα Αριστερά του συνθήματα (από όπου έχει ήδη κάνει πίσω), θα συμμετείχε και η ΔΗΜΑΡ που τώρα φέρεται κανονικά σαν δεξιό κόμμα και κατηγορείται  από τον ΣΥΡΙΖΑ ώς "αριστερός Καρατζαφέρης"! Εκτός αν ο σ. Σκουρλέτης εννοεί ότι η ΔΗΜΑΡ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι δεξιό κόμμα, αλλά με ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αριστερό. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο και πολύ αισιόδοξο να αφήνεις την τύχη του λαού στα χέρια τόσο συνεπών δυνάμεων όπως η  ΔΗΜΑΡ με τόσο κρυστάλλινες θέσεις. Είναι ένας βέβαιος τρόπος για να μην εκτεθείς στα μάτια του λαού.
Καθαρά τέλος λέει ότι αν το ΚΚΕ είχε δεθεί στο άρμα του Σύριζα, ο λαός δεν θα είχε ψηφίσει ΝΔ! Για τη φοβισμένη εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων λοιπόν, φταίει το ΚΚΕ που του είπε να μη φοβηθεί ούτε την ακυβερνησία, ούτε την περί ευρώ τρομοκρατία, και όχι όσοι τον έστειλαν μέσα στο δωμάτιο του φόβου, δίνοντας όρκους και φιλοΕΕ υποσχέσεις, σκορπώντας αυταπάτες περί "Ευρώπης που αλλάζει", και που τώρα διαψεύδονται τραγικά, αφου "η Ευρώπη που αλλάζει" ετοιμάζεται να μας αλλάξει τα φώτα ταράζοντάς μας στην Ευρωπαϊκή νομιμότητα!

Τόσο ενωτικός λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια δεν θα μπορούσε παρά να του απαντήσει το ΚΚΕ δια στόματος Μενδρέκα:
«Πάει πολύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία- κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ σε συνεννόηση με τους "εταίρους", να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων» είπε ο Π.Μενδρέκας
Και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αποφεύγει να απαντήσει πώς γίνεται να είσαι κατά των μνημονίων χωρίς να είσαι κατά της ΕΕ»
Πάντως όπως θα έχουν παρατηρήσει όλοι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε ευθέως τι θα κάνει. Θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης ή όχι; Δεν λέω ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ αλλά προφανώς το σκέφτεται, γιατί αλλιώς αντί για΄τοσο πολλά λόγια θα έβρισκε χώρο στην ανακοίνωσή του να πει σε μια πρόταση οτι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αντίθετα όταν ρωτήθηκε το ΚΚΕ προεκλογικά αν θα ψηφίσει ένα ανάλογο νομοσχέδιο ή οποιοδήποτε άλλο φιλολαικό νόμο αν ερχόταν από τον Συριζα το ΚΚΕ είχε απαντήσει χωρίς περιστροφές θετικά. Χωρίς καμιά καθυστέρηση.


ΥΓ: Πολύ καλή δουλειά από τους επικοινωνιολόγους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα ψέματα έχουν κοντά πόδια πάντα. Οι Αριστεροί ψηφοφόροι δεν είναι Αμερικανάκια. Αργά ή γρήγορα καταλαβαίνουν, ειδικά όταν έχουν το πιστόλι  στον κρόταφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου