Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΠΑΣΟΚ!

ΙΣΚΡΑ



ΜΕ ΕΞΙ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ!

"OXI" ΑΠΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΛΟΒΕΡΔΟ, ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο νόμο Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν συνολικά 264 βουλευτές, 163 ψήφισαν «ναι» και 101 βουλευτές ψήφισαν «όχι».

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και τη μεγάλη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ο οποίος κατέθεσε δική του πρόταση νόμου που καταργεί τελείως τον νόμο 4009-, τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τοΚΚΕ.

Από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τις αλλαγές στο νομοσχέδιο οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίζει τοάρθρο 12 για τη θητεία των πρυτάνεων.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτεραυψηλούς τόνους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρώτη ουσιαστικά κοινοβουλευτική του ομιλία μετά την παραίτησή του, είπε ότι η Βουλή γίνεται έρμαιο εξωθεσμικών πιέσεων και ότι αντί να καταργήσουμε τις αλλαγές στα ΑΕΙ θα έπρεπε να τις επικροτούμε. Στην τοποθέτησή του κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι «αλλάζει νόμο που ψηφίστηκε από τα 4/5 της Βουλής, επειδή σας πίεσαν οι πρυτάνεις».

«Ο νόμος 4009 έφερε αέρα στα Πανεπιστήμια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να τον εφαρμόσουμε και να τον υλοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς» απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος.

«Για τον ίδιο άλλωστε λόγο το καταψηφίζει και η Αριστερά» σημείωσε από πλευράς του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Οι τρεις τελευταίες αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι οι εξής:

Η αρμοδιότητα συγκρότησης των επιτροπών επιλογής και εξέλιξης των καθηγητών των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανήκει μεν στη Συνέλευση του Τμήματος, αλλά προϋποτίθεται πλέον και ησύμφωνη γνώμη της Κοσμητείας.
Παραμένει στην Κοσμητεία η αρμοδιότητα του προγραμματισμού και της εισήγησης προς τον πρύτανη για την προκήρυξη θέσεων καθηγητών, ύστερα από εισήγηση των συνελεύσεων των Τμημάτων (σ.σ. το νομοσχέδιο προέβλεπε η αρμοδιότητα να μεταβιβαστεί στη Συνέλευση του Τμήματος).
Ο εκάστοτε κοσμήτορας δεν επιτρέπεται να εκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου