Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ενας μεγάλος φίλος

"Ενας μεγάλος φίλος της Ελλάδας χωρίς καμιά αμφιβολία". Ποιος το είπε(ανάμεσα σε πολλούς); Μα ο Μ.Καψής στο δελτίο του MEGA. Για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ . Το είπε βέβαια κι ο Αντώνης πιο πρίν για να ακολουθήσει ο Μανώλης.
Και όλα αυτά γιατί ο Ζαν Κλοντ είπε με την γαλήνια χαμηλότονη φωνή του ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα και ότι αν δεν κάνει αυτά που πρέπει, αν δεν πηδήξει στο γκρεμό δηλαδή, τότε θα αναγκαστεί η Ευρώπη να την σπρώξει εκείνη. Με τη βοήθεια των Σαμαραδων, Παπανδρέου, Βενιζέλων κλπ. Τέτοιος καλός φίλος ο Γιούνκερ. Της Ελλάδας βέβαια, όχι του Ελληνικού λαού. Αλλο το ένα  και άλλο το άλλο κι ας μην τα μπερδεύουμε. Όταν λέμε Ελλάδα στο Μega, εννοούμε φυσικά τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και όλους αυτούς τους άξιους και σπουδαίους κι όχι τον κάθε αποτυχημένο που χρωστάει το σπίτι του στην τράπεζα και δεν έχει να πληρώσει ούτε ένα δίκαιο φόρο σαν αυτό το χαράτσι της ΔΕΗ.
Θα μου πείτε τι θα μπορούσε να πει ο Γιουνκερ όταν ο ίδιος ο Σαμαράς με σκυφτό κεφάλι απαντώντας σε ερώτηση μήπως θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ είπε:
"Για τ' όνομα του Θεού! Θα ήταν καταστροφή"
Και πρόσθεσε για να πείσει και μερικά νούμερα που τού κατέβηκαν εκείνη την ώρα, όπως 40% ανεργία και 70% πτώση του βιοτικού επιπέδου. Ύστερα πήγε να κάνει αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου... Τόσο σκληρός διαπραγματευτής.
Ακόμη κι ένας δεξιός και συντηρητικός πολιτικός θα μπορούσε βέβαια να τους πει:"Ακούστε κύριοι, η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα. Θα περασει βέβαια ένα σοκ αν βγεί από το ευρώ, που έτσι κι αλλιώς δεν θα το γλυτώσει, αλλά κατόπιν θα σταθεί στα πόδια της και εκμεταλλευόμενη τον πλούτο της θα μπορέσει μια χαρά να σταθεί στα πόδια της χωρίς εσάς στο σβέρκο της. Μάλιστα λόγω φθηνού τοπικού νομίσματος θα έχει τρομερο ανταγωνιστικό  πλεονέκτημα. Εννοείται πως αν κάποιος μας αναγκάσει να βγούμε χωρίς να το  επιλέγουμε εμείς ας ξεχάσει ότι του χρωστάμε. Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος. Ευχαριστώ πολύ καληνύχτα σας."
Αυτό όμως θα μπορούσε να γίνει αν η Ελλάδα μπορούσε να ακολουθήσει ανεξάρτητη πολιτική, πράγμα που εντός ΕΕ απαγορεύεται, ή σε εποχές όπου ο αγαπημένος τους καπιταλισμός δεν θα περνούσε την κρίση που περνάει τώρα. Ενώ ο Αντώνης, που είναι δικό τους παιδί κι έχει κι ευαίσθητη καρδιά, καταλαβαίνει...
Μην περιμένουμε λοιπόν λάθος πράγματα από λάθος ανθρώπους τη λάθος στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου