Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δήθεν κόντρες για τα ΑΕΙ -Το σύστημα μια γροθιά

Μια γελοία δήθεν κόντρα ανάμεσα στον Α.Λοβερδο και τη  Ν.Δ. "έπαιξε" χθες παντού.
Ο Ανδρέας έβγαζε φωτιές κάνοντας επίθεση στο Υπ.Παιδείας που τόλμησε να κάνει αλλαγές στο νόμο για τα Παν/μια που ψηφίστηκε πριν κάτι μήνες από 220 βουλευτές.
Βεβαια ο κ. Λοβέρδος ξέχασε ότι λίγους μήνες μετά οι 220 αυτοί έγιναν περίπου 130 μετά τις πρώτες εκλογές, πράγμα που δείχνει τι σόι νομιμοποίηση είχε όλο αυτό το "θέατρο-απάτη Δημοκρατίας"που γινόταν σε βάρος του λαού εδω΄και 2 χρόνια λεηλατώντας τα πάντα. Ξεχασε επίσης ότι στις Δημοκρατίες που κι αυτός υποστηρίζει όταν αλλάζει μια κυβερνηση έχει το δικαίωμα ή μάλλον την εντολή να αλλάξει ότι νομίζει ότι δεν συμφωνεί με τη δική της πολιτική.
Το παράξενο όμως είναι ότι το Υπ.Παιδείας δεν άλλαξε τίποτα σπουδαίο.
Εκανε μερικές ψευτοαλλαγές, σε μια κίνηση απελπισίας για να κάνει εφαρμόσιμο έναν ανεφάρμοστο νόμο, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια της Παν/μιακής κοινότητας. Η ουσία όμως του νόμου που θέλει τα ΑΕΙ παραμάγαζα επιχειρηματιών και συμφερόντων και την Παιδεία στην υπηρεσία των αγορών παρέμεινε απαράλλακτη.
Εκεί λοιπόν έρχεται ο Ανδρέας που με τα πύρινα λόγια του προσποιείται ότι διαφωνεί προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις που καμια σχεση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Το πολιτικό σύστημα αγκαλιασμένο λειτουργεί σα μια γροθιά εναντίον μας παίζοντας το έργο των δήθεν διαφωνιών που στο τέλος πάντα ...συμφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου