Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Καπιταλισμός=Ανταγωνισμός - RWE vs ENEL- O καπιταλιστικός κόσμος δεν μας χωράει όλους

Χαώδεις οι διαφορές στα επιτόκια δανεισμού για 2 ομοειδείς εταιρείες. Την Ιταλική ΕΝEL και τη Γερμανική RWΕ που έχουν σαν αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας. Οι 2 ενεργειακοί όμιλοι   ενδιαφέρονται βέβαια και για τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου και ό,τι άλλο έχει σχέση με την ενέργεια.
Η Ιταλική ΕNEL δανείζεται με 4,56% ενώ η ανταγωνίστρια γερμανική RWΕ με μόλις 1,56%!
Με τέτοιους όρους βεβαια η "ανταγωνιστικότητα" της Ιταλικής εταιρείας (όπως και χιλιάδων άλλων εταιρειών που βρίσκονται κάτω από το ίδιο ή χειρότερο καθεστώς δανεισμού) πάει για το γκρεμό. Στον  ίδιο δρόμο θα βρεθούν και οι απολαβές των εργαζόμενων των εταιρειών αυτών, τα δικαιώματα και το μέλλον τους.
Αυτό είναι μια φυσιολογική συνέπεια της εξέλιξης της κρίσης και του κρατικού δανεισμού των  χωρών που είναι μέλη μιας δήθεν ένωσης που λέγεται ΕΕ και που υποτίθεται ότι είχε σαν σκοπό της την εξομάλυνση τέτοιων διαφορών.
Καπιταλισμός όμως σημαίνει όξυνση του ανταγωνισμού ό,τι και να λένε και ό,τι κι άν κάνουν οι σχεδιαστές Ιμπεριαλιστικων μηχανισμών όπως η ΕΕ που στόχο τους έχουν την καπιταλιστική ολοκλήρωση που για μας σημαίνει με απλά λόγια φτώχεια, ανεργία και στην άκρη του τούνελ του ξέφρενου ανταγωνισμού ακόμη και πόλεμο. Δυστυχώς...O καπιταλιστικός κόσμος δεν μας χωράει όλους.

Όπως βλέπουμε η περιοχή γύρω μας έχει εδω και καιρό αρχίσει να βρωμάει μπαρούτη.
Ας σκεφτούμε αν αυτό είναι το αύριο που ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου