Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωτιά ανεργίας νέων με 53,8%! Να πούμε κι ευχαριστώ;

Την πήραμε κι αυτή την πρωτια! Σιγά να μη μας ξέφευγε.
Πρώτη είναι σύμφωνα με τη ΕUROSTAT πλέον η Ελλάδα στην ανεργία των νέων 15-24 αφού με ποσοστό 53,8% άφησε δεύτερη την Ισπανία με 52,9%. Το απίστευτα ψηλό ποσοστό κάνει τη σημασία αυτής της πρωτιάς ακόμη μεγαλύτερη γιατί άλλο να είσαι πρώτος με 20% ας πούμε κι άλλο να κατορθώνεις να ξεπεράσεις το 52,9% μιας μεγάλης χώρας όπως η Ισπανία με 53,8%.

Τα πράγματα με λίγα λόγια είναι τραγικά και στις 2 χώρες και ισοδυναμούν με ανεργία σε συνθήκες πολέμου. Πάντως και στην υπόλοιπη ΕΕ το ποσοστό της ανεργίας των νέων από 15% το 2008 έκανε άλμα 50% φτάνοντας το 22,5%,
Ετσι επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η ΕΕ έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα της Ευρωπαικής πολιτικής για τη νεολαία, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απασχόληση, την ευημερία, την υγεία κλπ. των νέων όπως λέει και η έκθεση της επιτροπής!
Που να μην το είχε και σαν προτεραιότητα δηλαδή.

Το αστείο έως γελοίο είναι το ότι η έκθεση διαπιστώνει ότι τα κράτη μέλη από το 2009 έχουν ενισχύσει τις πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα κλπ για τους νέους ανθρώπους.
Μήπως πρέπει να δώσουμε και συγχαρητήρια ή να τους πούμε κι ευχαριστώ;

Κάποιο μαγικό χέρι από το πουθενά φαίνεται πως διαγράφει τις σπουδαίες προσπάθειες της ΕΕ που νοιάζεται για τη νέα γενιά. Τι νάναι άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου