Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Αυτοί που έσπειραν ανέμους στη Συρία, παίρνουν μέτρα για τις θύελλες

EΘΝΟΣ


«Αυτοί που έσπειραν ανέμους με τη συμμετοχή και υποστήριξή τους σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, παίρνουν μέτρα για να εμποδίσουν τις θύελλες από την εξελισσόμενη επέμβαση στη Συρία και τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έχει ήδη προκαλέσει», τονίζει, σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τις συσκέψεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για την αποτροπή ενός νέου και μεγαλύτερου μεταναστευτικού ρεύματος προς τη χώρα μας.



«Σοβαρές ευθύνες φέρει και η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα για την προστασία των προσφύγων και την εξασφάλιση υποδομών αξιοπρεπούς υποδοχής και διαβίωσης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Eπισημαίνεται η θέση του κόμματος ότι «με μέτρα καταστολής δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα της μετανάστευσης και το δράμα των θυμάτων του ιμπεριαλισμού και των πολέμων».

«Να σταματήσει τώρα η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, να μην τηρηθεί καμία «συμβατική» υποχρέωση, να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ληφθούν μέτρα για το σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων σύμφωνα και με τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Απειθαρχία στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Σένγκεν και διευκόλυνση μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών προς τα κράτη μέλη της ΕΕ που επιθυμούν» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου