Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

12 Οκτώβρη 1944- Απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ

Σήμερα η εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας


Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δουργουτίου, στο Νέο Κόσμο (πρόσβαση με μετρό, στάση Νέος Κόσμος)



Εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ, στις 12 Οκτώβρη 1944, διοργανώνουν οΚεντρικός Τομέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και οΚεντρικός Τομέας της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δουργουτίου στο Νέο Κόσμο (πρόσβαση με μετρό, στάση Νέος Κόσμος).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για την εκδήλωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Τις ημέρες της απελευθέρωσης της Αθήνας από το γερμανικό φασισμό (12 Οκτώβρη 1944) με τη νίκη του ΕΛΑΣ, στην Ελλάδα είχε διαμορφωθεί επαναστατική κατάσταση. Το ΕΑΜ κυριαρχούσε, ενώ ο αστικός κρατικός μηχανισμός ήταν σμπαραλιασμένος και οι Εγγλέζοι δεν είχαν καταφθάσει ακόμα στην Ελλάδα. Παρότι αυτή η νίκη του λαού δεν ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, άφησε βαθιές και απαράγραπτες παρακαταθήκες, συμπεράσματα πολύτιμα από τη θετική πείρα, τα λάθη και τις αδυναμίες, για το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Το ΚΚΕ, έχοντας βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, σαλπίζει σήμερα το δρόμο της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης για τη λαϊκή εξουσία και την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για το λαό, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα την άγρια ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από τα κόμματα και τις δυνάμεις του συστήματος, για να σωθεί από την καπιταλιστική βαρβαρότητα της κρίσης, της φτώχειας και των πολέμων.

Οι θυσίες του λαού στον αγώνα κατά των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, το σοσιαλισμό, μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο λαός μας θα ζήσει καλύτερα, με σύγχρονα δικαιώματα. Ο λαός μπορεί, οργανωμένος, συνειδητοποιημένος για τη δική του εξουσία, να νικήσει».


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου