Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Πρωινά ...Ραμφίσματα με πολλή "Αγάπη"

Και σήμερα, ειδικά σήμερα, έχουν βγάλει από το πρωί στις οθόνες τους "δασκάλους του έθνους" και ...τα μυαλά στα κάγκελα.
Στις 9πμ στο mega, ποιός άλλος, ο παλιόφιλος ο Ράμφος.
Ειναι πραγματικά για σοβαρή σκέψη το που μπορεί να καταντήσει ένας άνθρωπος. Χωρίς καμιά υπερβολή μιλάμε για επίπεδο καφενείου και ούτε.  Πως αλλιώς δηλαδή να κρίνεις σκέψεις του τύπου "Να προσέξουμε τη διαφορά.Είναι αλήθεια ότι αν δεν τρώμε θα πεθάνουμε, αλλά αν ζούμε για να τρώμε θα γίνουμε...", εκεί δεν τό'πιασα καλά, κτήνη ...λύκοι κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τρομερή διανόηση πια....που κατέληγε στο ότι η λύση είναι η αγάπη. Υπέροχο.Αγαπάτε αλλήλους και καθαρίσαμε. Ηθελε να πεί "μην αντιδράτε που σας τσακίζουνε, αγαπήστε, υπάρχει κι ο παράδεισος..." αλλά τέλος πάντων.

Είπε λοιπόν διάφορα ο Σ.Ράμφος αλλά βέβαια το θέμα ήταν η 28η Οκτωβρίου και το δίδαγμα του ΟΧΙ.
Εκεί λοιπόν θα συμφωνήσω με το συμπέρασμα του Ράμφου και το  τελικό  Ράμφισμά του.
Αφού είπε ένα σωρό, περί εθνικής ομοψυχίας όπου όλοι έγιναν ένα, σε αντίθεση με άλλες εποχές, κι ότι αυτό είναι που πρέπει να κρατησουμε, κι ότι μόνο οι συναινέσεις μπορούν να είναι η λύση κτλ κτλ κατέληξε.
"Το όραμα ενώνει, το συμφέρον διαιρεί" Οχι στις διαιρέσεις.

Και σκέφτομαι κι εγώ. Πράγματι είναι έτσι, αλλά ποιο μπορεί να είναι το όραμα εκείνο που θα σταματάει τις "διαιρέσεις" και θα ενώνει;
Μα ποιο άλλο ΌΡΑΜΑ μπορεί να είναι από αυτό της αταξικής κοινωνίας; Τι άλλο μπορεί να καταργεί την έννοια του "συμφέροντος" ή των "διαφορετικών συμφερόντων" που πρέπει να μπεί στην άκρη εκτός από το να μην υπάρχουν διαφορετικά συμφέροντα; (Αντε βγάλαμε το "ταξικό" για να μη βγάζουν σπυράκια)

Η λύση λοιπόν είναι "το όραμα του κομμουνισμού" κι επομένως ο αγώνας για το σοσιαλισμό.

Είμαι σίγουρος ότι και ο Ράμφος το σκέφτεται αλλά αυτά δεν λέγονται... Δουλειά κάνουμε σου λεει. "Αλλο αγάπη άλλο ζωή" που λένε και στα καφενεία.

ΥΓ. Πριν το Ράμφο, που έχει γίνει γραφικός, τα πράγματα ήταν χειρότερα. Είχε προηγηθεί ο "ιστορικός" Marantzidis -τόσο έγκυρος που τολμάει ακόμη να μιλάει για έγκλημα των σοβιετικών στο Κατίν κόντρα σε όλα τα ιστορικά στοιχεία- που ήταν λαλίστατος και μιλούσε για όλα. Από την ιστορία μέχρι την πολιτική κατάσταση και αυτούς "που εμποδίζουν τις εκλογές στα Πανεπιστήμια"...
Φουλ σέρβις στο χώρο μας δηλαδή.
ΥΓ2: Εστω ότι δεν διαβάζουν όλοι αυτοί τις αναλύσεις των  μαρξιστών ιστορικών και χάνουν κεφάλαια. Το Γ.Σεφέρη, που τα έζησε(το καθεστώς Μεταξά και το ΟΧΙ) από πρώτο χέρι εντός υπουργικών γραφείων, δεν τον έχουν διαβάσει;; Τόσο διανοούμενοι και τόσο "ιστορικοί" είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου