Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τι κέρδισε χθές η πατρίδα;

Τι κέρδισε χθές η πατρίδα;
Τι κατάφερε ο Α.Σαμαράς;
Aλλάζει το κλίμα;
Μα το λέει η ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής καθαρά.
Κατάφερε τη διασφάλιση της "ταχείας εφαρμογής του προγράμματος..."

"Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα της επανεξέτασης υπό το πρίσμα της έκθεσης της τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις. Επικροτούμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της και επαινούμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού. Έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος προκειμένου το πρόγραμμα προσαρμογής να επανέλθει σε τροχιά. Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος...."

Μα θα πείτε αυτός εκλέχτηκε για να αλλάξει το "σκληρό και απάνθρωπο" πρόγραμμα με σκληρές διαπραγματεύσεις. Δεν εκλέχτηκε για να "εκπληρώσει τις δεσμεύσεις" της κακιάς κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Ε, καλά τώρα. Τώρα άλλαξε το κλίμα... Αυτό το κλίμα άλλαξε. Τώρα πιάνουνε τα κρύα. Το καλό της πατρίδας απαιτεί να πέσει πείνα.
"Οι προϋποθέσεις αυτές θα επιτρέψουν την ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Ελλάδα και θα εξασφαλίσουν το μέλλον της στη ζώνη του ευρώ" καταλήγει η ανακοίνωση.

Και πως θα επιτραπεί "η ανάκαμψη της ανάπτυξης":
Μα με ύφεση! Με υφεσιακά μέτρα... απολύσεις, κόψιμο μισθών, συντάξεων, αποζημιώσεων κλπ.
Όπως παλιά! Η Ανάπτυξη θα έρθει με Ύφεση!
Ανάπτυξη της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανασφάλειας, της απανθρωπιάς, της παλιανθρωπιάς και πάει λέγοντας. 
Αυτό θα πει πια "ανάπτυξη" στον καπιταλισμό.

Όπως τ' ακούς.  Κι αν βγάζεις συμπέρασμα ...ξαναψήφισέ τους.

Αν πάλι δε βγάζεις συμπέρασμα, πήγαινε γράψου στο σωματείο σου. Ετοιμάσου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου