Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

To μήνυμα των Χαλυβουργών στους συναδέλφους του Βόλου- Τι σκέφτονται άραγε εκεί στο Βόλο;

Η ανακοίνωση των Χαλυβουργών του Ασπροπύργου (προς τους χαλυβουργούς του Βόλου αλλά και όλο το λαό) δείχνει την ωριμότητα που κερδίζουν αυτοί που μπήκαν στο καμίνι του Αγώνα. Τι βλέπουμε εκεί; Σοβαρότητα, ταξική αλληλεγγύη, στόχευση, σκέψη που καμιά σχέση δεν έχει με μικρότητες, χαιρεκακίες  ή αισθήματα αντεκδίκησης για την απαράδεκτη στάση που κράτησαν εκεί στο Βόλο όταν οι Χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου έδιναν τον αγώνα για όλη την εργατική τάξη. Όλοι απέναντι στον κοινό εχθρό της τάξης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 Το σωματείο των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο σήμερα 19/10/2012 στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας.Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:


1) Να σταλεί στο τύπο η ακόλουθη ανακοίνωση- καταγγελία.
2) Να γίνει Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων την Πέμπτη 25/10/2012 και ώρα 3.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Πρέπει να δώσετε όλοι το παρόν γιατί οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες. Ειδοποιήστε όπου και όποιον μπορείτε.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
19-10-2012

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που ο βιομήχανος Μάνεσης ξαναχτυπά ζήτησε πενθήμερο και απολύσεις, κάνοντας την αρχή πάλι από τους εργαζόμενους του Βόλου και του Βελεστίνου. Αφού για 9 μήνες τους χρησιμοποίησε ως απεργοσπαστικό μηχανισμό για να τσακίσει τους εργάτες στον Ασπρόπυργο, αφού τους ξεζούμισε βάζοντάς τους να δουλεύουν για 10 και 12 ώρες, τώρα που έκανε τη δουλειά του. Τους ζητάει να δεχτούν να μειωθούν οι μισθοί τους κατά 25%, επιβεβαιώνοντας ότι η εργοδοσία στο μόνο θεό που πιστεύει είναι το κέρδος.

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνονται οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου που αντιστάθηκαν ηρωικά για 9 μήνες στις ορέξεις και τις απαιτήσεις του βιομήχανου Μάνεση. Ότι είχαν δίκιο όταν καλούσαν τους συναδέλφους τους στο Βόλο-Βελεστίνο να συμπαραταχθούν μαζί τους στον αγώνα για να αντιμετωπίσουν τις επιδιώξεις του Μάνεση, όταν τους προειδοποιούσαν ότι αφού ο εργοδότης κάνει την δουλειά του, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά τους.


Το ΔΣ του Σωματείου των Χαλυβουργών του Ασπρόπυργου καταγγέλλει τον βιομήχανο Μάνεση. Απορρίπτει τις επιδιώξεις του για μείωση μισθών κατά 25% και εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του στους συναδέλφους χαλυβουργούς του Βόλου.


Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Βόλο-Βελεστίνο να απορρίψουμε τις αξιώσεις το βιομήχανου Μάνεση. Να βγάζουμε συμπεράσματα και να μην παραπλανηθούν για άλλη μια φορά από κούφια λόγια και υποσχέσεις της εργοδοσίας του τύπου "παλεύουμε για την ευρωστία της επιχείρησης και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας". Να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτούς που καλλιεργούν τις αυταπάτες, να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα και να παλέψουν ενάντια στα μέτρα που πάει να επιβάλλει ο Μάνεσης με τις πλάτες που του κάνει η κυβέρνηση.


Καλούμε και τους χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα, γιατί ο Μάνεσης δεν θα σταματήσει σε Βόλο-Βελεστίνο, θα έρθει και στον Ασπρόπυργο να ζητήσει μειώσεις μισθών. Τώρα έχουμε την εμπειρία του ηρωικού μας αγώνα, δεν θα επιτρέψουμε να μας αναγκάσει να δουλεύουμε μέσα στη φωτιά και στο σίδερο για 500 ευρώ. Μάζι με του συναδέλφους μας σε Βόλο-Βελεστίνο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσουν πιθανόν γενικότερα αντεργατικά σχέδια που ετοιμάζει ο βιομήχανος Μάνεσης, πέρα από την μείωση μισθών.


Το ΔΣ του Σωματείου του Ασπρόπυργου καλεί το ΔΣ του σωματείου του Βόλου, να πάρουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το επόμενο διάστημα τις επιδιώξεις του εργοδότη. Αυτό είναι το καθήκον που έχουμε σαν εργάτες. Ο κοινός μας εχθρός είναι ο Μάνεσης όπως και ολόκληρη η τάξη του.

Το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Σιφωνιός Γ.
Ο Γραμματέας Παυλάκης Αθ.


Τι να σκέφτονται άραγε εκεί στο Βόλο οι εργάτες; Τι απάντηση θα δώσουν. Φόβο ή πίστη;
Τι στάση θα κρατήσουν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές τους; Πολλά θα δούμε και θα μάθουμε κι εκεί...Ουδεν κρυπτόν υπό την κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου