Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος του σωματείου διοικητικών του ΑΠΘ για την επέμβαση των ΜΑΤ(βίντεο)


902.gr
 Η διοίκηση του ΑΠΘ θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη πρυτανική αρχή που ενεργοποίησε τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου και, μάλιστα, ενάντια σε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων του ιδρύματος.




Επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με συλλήψεις 11 εργαζομένων. ΠΑΜΕ και ΜΑΣ απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Λίγο πριν τις 11.00, ξεκίνησε η πορεία προς τα δικαστήρια, όπου περίπου στις 12 μ. αναμένεται να οδηγηθούν οι συλληφθέντες εργαζόμενοι.

Οι αστυνομικοί, περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα, εισέβαλαν στο κτίριο διοίκησης που τελούσε υπό κατάληψη από τους απεργούς. Η επιχείρηση έγινε με στόχο να σπάσει ο αγώνας των εργολαβικών εργαζομένων που απεργούν διεκδικώντας δεδουλευμένα και μόνιμη σταθερή δουλειά.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Το ΠΑΜΕ απαίτησε την απελευθέρωσή τους και με παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα νωρίτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης την απελευθέρωση των 11 εργαζομένων. Πρόκειται όμως για υποκρισία, αφού η πρυτανεία είναι που είχε ζητήσει από την Τρίτη την παρέμβαση του εισαγγελέα ενάντια στους απεργούς, λέγοντας ότι στην κατάληψη «τελούνται αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως». Η διοίκηση του ΑΠΘ θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη πρυτανική αρχή που ενεργοποίησε τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο για την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου και, μάλιστα, ενάντια σε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου