Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διαδηλώνουμε - απεργούμε κατά της φοροληστείας την Τετάρτη 19/12/12

902.gr
ΜΕΡΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Κάτω οι φόροι



Σε μέρα ολοήμερης δράσηςενάντια στη νέα φορολογική μάστιγα, αλλά και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής μετατρέπουν την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη οι ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. ΤοΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές μπαίνουν μπροστά για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, βροντοφωνάζοντας «ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ».

Συγκέντρωση στη 1 μετά το μεσημέρι στην Ομόνοια διοργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας και της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρυχθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας έχουν οριστεί στις 12.45 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, πλατεία Βάθης, πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Ανάλογη κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη. Οι ταξικές δυνάμεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας.

Συγκεντρώσεις το απόγευμα των Λαϊκών Επιτροπών σε δεκάδες γειτονιές

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν το απόγευμα της Τετάρτης οι Λαϊκές Επιτροπές, διοργανώνοντας σε δεκάδες γειτονιές της Αθήνας συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στη νέα φοροληστεία και τα μέτρα εξαθλίωσης των λαϊκών οικογενειών.



Με όλες τις δυνάμεις στην απεργία

Στο κάλεσμά τους για την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο μεταξύ άλλων απαιτούν:

- Καμία απόλυση. Μόνιμη δουλειά για όλους!

- Δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δεν ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια!

- Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

- Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο 45% στα κέρδη, να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του.

- Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλο το λαό!



Σε κοινή ανακοίνωσή τους για το νέο φορο-νομοσχέδιο, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν:

«Με το νέο φορολογικό, η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) εντείνει τη φτωχοποίηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων. Μαζεύουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κλπ., που θα υλοποιήσουν την περιβόητη ανάπτυξη».

Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια, της Τετάρτη 19/12, απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ. Καλεί όλους τους συναδέλφους, Σωματεία και Ομοσπονδίες να κινητοποιηθούν μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας και να αντιδράσουν στα άγρια φορολογικά μέτρα.

Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση
Στο κάλεσμά της η ΠΑΣΥ επισημαίνει: «Η αντιαγροτική επίθεση οξύνεται, οδηγώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους αφού με την απόφαση για τήρηση λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 € θα φορολογηθούν άγρια, ενώ θα σημάνει και την κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Για φέτος η επιστροφή του ΦΠΑ μειώνεται στο 6%. Η φορολόγηση της γης πολύ γρήγορα θα επεκταθεί σε όλους τους αγρότες. (...) Με την επιδίωξη της κυβέρνησης να φορολογήσει και τα χωράφια είτε είναι στην αρχή στους "μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες" δηλαδή σ’ όσους συμπληρώνουν το αγροτικό τους εισόδημα και τους συνταξιούχους φτωχούς αγρότες, είτε τα φορολογήσει σε όλους, θα εξαναγκάσει τους χιλιάδες μικροκληρούχους να μεταβιβάσουν τη μικρή γη που κατέχουν για να συγκεντρωθεί σε λίγους επιχειρηματίες. Καλούμε τους αγρότες να βροντοφωνάξουν "ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου