Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δεν τους πέρασε! Ελεύθεροι οι 35

Οσοι βρέθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων κατάλαβαν πολλά. Κατάλαβαν ότι μπορεί για άλλους να υπάρχει πάντα μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε λόγια και πράξεις, για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ όμως δεν υπάρχει καμία. Ειδικά όταν τα πραγματα σκοτεινιάζουν και όσα αποφασίζονται πρέπει και να γίνουν με ωριμότητα, ψυχραιμία, ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα αλλά και απόλυτη σοβαρότητα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Το ΠΑΜΕ είχε σήμερα στην Ευελπίδων μια σπουδαία παρουσία και μάλιστα σε μια μέρα φορτωμένη κινητοποιήσεις(ναυτεργάτες, υγειονομικοί, αγρότες, ΜΜΜ κ.α.). Μια παρουσία που έκοψε κάθε διάθεση στην κυβέρνηση να τραβήξει κι άλλο το σκοινί, ειδικά τώρα. Η επίθεση λοιπόν ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έπεσε σε βράχο. Την έριξαν εκεί οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι από τις 7.30 το πρωί, οι δηλώσεις και τα ψηφίσματα συμπαράστασης που ερχόντουσαν από παντού, από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και πολλά σημεία της γης  όσο περνούσε η ώρα, αλλά και η διάθεση που φαινόταν από όλη την εργατική ταξη να σταματήσει με κάθε τρόπο την επίθεση αυταρχισμού ενάντια στους εκπρόσωπούς της.
Οι εικόνες από το βίντεο του 902.gr, που και πάλι έκανε εντυπωσιακή κάλυψη της μέρας, μεταφέρουν αρκετά από αυτά που έγιναν, κι από αυτά που νοιώσαμε σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

Δε χρειάζεται να πούμε πόσο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι ήταν οι 35 που πέρασαν αυτή τη μικρή περιπέτεια, αλλά και όλοι οι συγκεντρωμένοι, όταν γύρω στις 12.30 αφέθηκαν ελεύθεροι. Δε χρειάζεται επίσης να πούμε  πόσο συνειδητοποιημένοι ήταν όλοι εκεί για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και τους σκληρούς αγώνες που έρχονται, που όμως όλοι δήλωναν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν, με απόλυτη βεβαιότητα ότι στο τέλος νικητές θα είναι  οι εργαζόμενοι και ο λαός.

(Σε λίγο θα έχουμε έτοιμο το βίντεο με την μικρή  ενθουσιώδη ομιλία του Γ.Πέρρου στους συγκεντρωμένους εκεί, μετά την έξοδο των 35)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου