Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο, συνεχίζεται η απεργία πάραυτα

κουτί της Πανδώρας




Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, παρουσία εισαγγελέα, 7 διμοιρίες των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο, αφού έσπασαν την αλυσίδα της εισόδου και απομάκρυναν όλους τους απεργούς που βρίσκονταν στο χώρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αν και τα αίτια είναι διφορούμενα. Το πρώτο σενάριο αναφέρει πως αισθάνθηκε δυσφορία, το δεύτερο πως τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Η γυναίκα βρισκόταν στα κάγκελα της εισόδου του αμαξοστασίου την ώρα της επέμβασης. Δεν ήταν εργαζόμενη, αλλά είχε εμφανιστεί για να συμπαρασταθεί στους απεργούς. Την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία της.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές, 2 πολιτών και ενός εργαζομένου που ήταν στο προσωπικό ασφαλείας.
Διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Λένορμαν.
Ούτε οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές των απεργών, ούτε και τα τηλεοπτικά συνεργεία μπορούν να πλησιάσουν τις εγκαταστάσεις του μετρό.

Στο αμαξοστάσιο επιτρέπεται η είσοδος μόνο των εργαζομένων που έχουν φύλλο επιστράτευσης.

Απεργία παρά την επίταξη, μόνο 7 εργαζόμενοι εμφανίστηκαν

Αυτή τη στιγμή η είσοδος του αμαξοστασίου είναι ανοιχτή, με εργαζομένους του προσωπικού Ασφαλείας να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο, ωστόσο αρκετοί αναφέρουν ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στο αμαξοστάσιο, παρά μόνο αν επιδείξουν τις ταυτότητες και το φύλλο πορείας που τους έχει επιδοθεί. Όμως, μόνο περίπου 7 εργαζόμενοι έκαναν την εμφάνισή τους, κάτι που σημαίνει πως και σήμερα η απεργία θα συνεχιστεί.

Πριν λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 3 προσαχθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου