Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αυτό που πρέπει να κρυφτεί

Που πάνε και τα βρίσκουνε ρε παιδιά;
Ακου δηλώσεις Κουράκη... Και κάθονται και συζητάνε στα πάνελ σοβαρά τι είπε και τι δεν είπε ο Κουράκης επειδή είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ...
Πριν τις εκλογές, και την εκτίναξη των ποσοστών του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε μέλη. Οποιον γνώριζες ήταν στέλεχος κάπου, αφού έτσι κι αλλιώς οι τομείς ήταν περισσότεροι από τους ανθρώπους. Και εν πάσει περιπτώσει όπως έχουμε δει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χαλαρή συνομοσπονδία απόψεων όπου δεν τρεχει και τίποτα να πει οποιοσδήποτε και μια κουβέντα παραπάνω. Ισα - ισα που επιβάλλεται κιόλας για λόγους πλουραλισμού και δημοκρατίας ας πούμε.
Παρ' όλα αυτά κάθε φορά που κάποιος πει κάτι που έχει κάποιο"ζουμί", είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να ξεχάσουμε τη μείωση των συντάξεων, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις που γίνονται ή επίκεινται, τους ανθρώπους που πέφτουν στο κενό, τα αυταρχικά χουντικού τύπου μέτρα(επίταξη, ΠΝΠ κλπ.) και να ασχολούμαστε με την πρόταση εθελοντικής φορολόγησης Χριστιανών ή Βουδιστών. Κι εκεί αρχίζει η γνωστή κόντρα όπου στην περίπτωσή μας η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για φορομπηξία!
Μαθαίνουμε όμως. Αυτή η κρίση είναι ταχύρυθμα φροντιστήρια όπου μαθαίνουμε πολλά. Μαθαίνουμε μεταξύ άλλων και τι σημαίνει δελτίο ειδήσεων στα αστικά ΜΜΕ, που φυσικά δεν είναι οι κυριότερες ειδήσεις της ημέρας, αλλά ένα μπουκέτο εντυπωσιακών ειδήσεων που μπορεί πίσω τους να κρυφτεί όσο γίνεται αυτό που πρέπει να μαθευτεί.
Κι αυτό είναι το ότι ο καπιταλισμός σάπισε και δεν έχει πιά τίποτε καλό να δώσει, ότι τώρα είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ, κι ότι έχει κάνει πλέον ξεκάθαρα και ενοχλητικά το κράτος μαγαζί του και το χρησιμοποιεί όπως γουστάρει, μέχρι δικαστήρια τις Κυριακές στήνει αρκεί να αποφασίζουν ότι οι απεργίες είναι παράνομες κι ό,τι άλλο θέλει αυτός, για να επιβάλει την εξουσία του με τη βία.
Με το Νόμο και την Τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου