Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

"Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα..."- Πατρίς-ομοψυχία-ομογένεια


Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον (και λύπη) τις απανωτές δηλώσεις του Α.Τσίπρα στα διάφορα μέσα Γερμανίας και ΗΠΑ, φόρουμ, συνεντεύξεις τύπου κλπ.
Οσο κι αν όλα σ'αυτό τον κόσμο δικαιολογούνται με κάποιο πειστικό ή όχι τρόπο, η δουλεια της κάλυψης των δηλώσεων Τσίπρα γίνεται μια όλο και πιο δύσκολη υπόθεση.
Οπως και να το κάνουμε το να λέει ένας Αριστερός ηγετης οτι η καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα, προήλθε από ένα "τεχνοκρατικό λαθάκι" και μάλιστα "λαθάκι" του ΔΝΤ, που τυχαίνει να είναι και ένας ιμπεριαλιστικός μηχανισμός, δεν περνάει απαρατήρητο ούτε δικαιολογείται εύκολα, πόσο μάλλον όταν μια σειρά από παρόμοιου τύπου δηλώσεις έχουν προηγηθεί και ταιριάζουν γάντι με αυτή τη λογική. Τη λογική δηλαδή του να μιλάνε με όλο και πιο πολύγλωσσο και μπερδεμένο τρόπο για τις αιτίες της κρίσης με αποτέλεσμα τελικά να μη βγαίνει κανενα νόημα, ή μάλλον να αθωώνεται ο καπιταλισμός.

Το τελευταίο όμως που ακούσαμε χθες, και μείναμε κάγκελο, ήταν το σχόλιο για την απεργία του Μετρό.
Οταν ρωτήθηκε ο Α.Τσίπρας στις ΗΠΑ, αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση για την επίταξη κατέληξε εξηγώντας, αθέλητα ή συνειδητά, το λόγο για τον οποίο καταγγέλει την επίταξη.
"Ολα αυτα δημιουργούν  ένταση" είπε, "και το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή έιναι η όξυνση των κοινωνικών εντάσεων"!.
Αν αναρωτιέται κανείς γιατί παρά τις καταιγίδες μέτρων οι αντιδράσεις βρίσκονται σε χαμηλή ένταση ας το ξανασκεφτεί.

Κάποιοι αποφάσισαν πλέον να γίνουν φαν της "κοινωνικής ειρήνης"
Πατρίς-ομοψυχία-ομογένεια!

ΥΓ: Λίγο πριν ή λίγο μετά ο Α,Τσίπρας είχε πει πως "..η λύση είναι να αλλάξει η Ευρώπη και να γίνει βιώσιμο το ευρώ..." Ολο και καλύτερα...
Υ.Γ. Για την ακρίβεια η δήλωση τιυ Α.Τσίπρα ήταν «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η κλιμάκωση της έντασης και της κοινωνικής σύγκρουσης». Το είχα ακούσει στην tv αλλά δεν το είχα βρει κάπου για να μεταφέρω επακριβώς τα λόγια.Οχι πως άλλαξε κάτι, αλλά για την ακρίβεια...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου