Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Παπαρήγα στη ΝΕΤ: Ο λαός δεν ευθύνεται για τα ελλείμματα, δεν πρέπει να πληρώσει (VIDEO)



902.gr

Σκληρό και βάρβαρο χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, προσθέτοντας ότι στη λογική του δε διαφέρει από τα αντίστοιχα νομοσχέδια προ κρίσης, φορτώνοντας τα βάρη σε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα.

Σημείωσε πως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι να μαζέψουν κρατικά έσοδα από το λαό για να πληρωθούν οι τόκοι και τα χρέη και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται να πληρώσει ο λαός για τα δάνεια και τα ελλείμματα, δεν τα δημιούργησε, δεν ευθύνεται, σημείωσε.

Σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε ότι και αυτή η υπόθεση αποδεικνύει πως - ακόμη κι αν δεν είναι κανένας φοροφυγάς - στην Ελλάδα υπήρξε τεράστιος πλούτος, μεγάλη συσσώρευση κερδών. Υπάρχουν λιμνάζοντα κεφάλαια τα οποία μπορούν να βγαίνουν στο εξωτερικό και θα περιμένουν να απαξιωθεί η εργατική δύναμη, που θα τους εξασφαλίσει περισσότερη κερδοφορία, και τότε θα γυρίσουν - κάποια από αυτά - στην Ελλάδα και θα ζητούνται καινούρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Eπανέλαβε ότι υπάρχουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες των Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλου, προσθέτοντας ότι οι Παπανδρέου – Παπαδήμος έχουν τουλάχιστον πολιτική ευθύνη. Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι από τη στιγμή που υπάρχουν 4 ονόματα στις προτάσεις, πρέπει να υπάρξουν 4 κάλπες.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι έχει αριστερά συνθήματα, αλλά πηγαίνει το τιμόνι όλο και πιο δεξιά. Σοσιαλδημοκρατικοποιείται και ταυτόχρονα θέλει να διατηρήσει μια αριστερή χροιά, γεγονός που οδηγεί στη νόθευση του ριζοσπαστισμού, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου