Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κλειστή για πάνω από 2 ώρες η Εθνική Οδός στο Μπλόκο Νίκαιας από χιλιάδες αγρότες, εργάτες, ΕΒΕ, νέους (VIDEO - ΦΩΤΟ)




902.gr

Αποκλεισμένη, για πάνω από δυο ώρες, παρέμεινε την Τετάρτη η Εθνική Οδός στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας από χιλιάδες αγρότες και εργαζόμενους όπου συγκεντρώθηκαν μετά τις απεργιακές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ αργότερα συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο των αγροτών. (Δείτε την αποχώρηση από την Εθνική Οδό και τη δήλωση του Βαγγέλη Μπούτα)

Πάνω στο οδόστρωμα της εθνικής κατέφθαναν συνέχεια απεργοί εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς, όπου γίνονταν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους ήδη συγκεντρωμένους διαδηλωτές.

«Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας». Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Τζέλας, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, υποδέχθηκε τους απεργούς στην Εθνική Οδό. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας των αγροτών θα συνεχιστεί μέχρι την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων μας, για τη συνέχιση του οποίου μας δίνει θάρρος αυτό που σήμερα συμβαίνει εδώ». (Δείτε απόσπασμα από το χαιρετισμό του Κώστα Τζέλα)

Την αλληλεγγύη και τον αγωνιστικό χαιρετισμό των απεργών της Αθήνας μετέφεραν εκπρόσωποι ταξικών σωματείων. Συνδικαλιστής από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τόνισε ότι «έφτασαν στο πλευρό των αγροτών παρά τα εμπόδια που τους έβαλαν στο δρόμο". (Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του συνδικαλιστή)

Νωρίτερα, στο Κιλελέρ, οι αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν 6 πούλμαν με τους απεργούς από την Αθήνα που πήγαιναν στο μπλόκο της Νίκαιας σε ένδειξη αλληλεγγύης. Οι απεργοί κατέβηκαν από τα πούλμαν και διαδήλωσαν καταδικάζοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και ζητώντας να ανοίξει ο δρόμος, όπως και τελικά έγινε.

Με σημαίες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ οι εργάτες, οι αγρότες, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι ΕΒΕ φώναζαν συνθήματα όπως «Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς», «Μας τρομοκρατούνε για να υποταχθούμε, με οργάνωση και αγώνα θα αντισταθούμε», «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» (δείτε βίντεο εδώ), «Εμπρός λαές μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Εργατιά - Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και σπουδαστές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» (δείτε βίντεο εδώ).

Σε παρέμβασή του ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (δείτε εδώ βίντεο), επισήμανε ότι η συμμαχία και η κοινή δράση εργατικής τάξης με φτωχούς αγρότες και μικρομεσαίους ΕΒΕ μπορεί να σαρώσει τη βάρβαρη ταξική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ και των αφεντικών τους.

Περίπου στις 2,45 το μεσημέρι έφθασαν τα πούλμαν που κατευθύνονταν προς το μπλόκο της Νίκαιας και είχαν εμποδιστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στον κόμβο του Κιλελέρ. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, άμεση ήταν η απάντηση των απεργών εργατών που κατέβηκαν από τα πούλμαν διαδηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να φτάσουν στο μπλόκο της Νίκαιας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγρότες. Μπροστά στη δυναμική συγκέντρωση, οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν και άνοιξαν το δρόμο οπότε και ταπούλμαν έφθασαν στη συγκέντρωση πάνω στην Εθνική Οδό, όπου έγιναν δεκτοί μέσα σε χειροκροτήματα ενώ σείστηκε ο τόπος από τα συνθήματα.

Σημείωση εδώ και τώρα:
Καταπληκτική δουλειά και χθες από το πόρταλ του ΚΚΕ!
Μεγάλη η προσφορά του και αυτό θα φαίνεται όλο και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου