Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Νόμος εναντίον συνδικάτων και απεργιών

Πάρά το "άνετο" αυταρχικό προφίλ που πουλάει η κυβέρνηση προς τα έξω, είναι φανερό ότι τον τελευταίο καιρό νοιώθει όλο και πιο στριμωγμένη από τον απεργιακό πυρετό που όλο και ανεβαίνει.
Αναμενόμενο είναι βέβαια ότι προσπαθώντας να ξεφύγει από τα σκοινιά, αντί να σκεφτεί να σκύψει έστω και ελάχιστα και να ακούσει τι λέει ο λαός, λέμε και καμιά κουταμάρα για να περνάει η ώρα, διαβάζουμε ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα και αποφασιστική επίθεση εναντίον των εργαζόμενων. 
Αυτή τη φορά πρόκειται να χτυπήσει το "πρόβλημα" στη ρίζα του. 
Δηλαδή να σαρώσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα κύρια όπλα των εργαζόμενων που δεν είναι άλλα από τα σωματεία.
Βλέποντάς το βέβαια από μια άλλη σκοπιά θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σκεφτούν και να αποφασίσουν όλοι οι εργαζόμενοι, να συσπειρωθούν και να προστατέψουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν. 
Η λαϊκή επιστράτευση για την οποία μίλησε το ΚΚΕ μοιάζει να πλησιάζει...
Και τότε θα δούμε "πόσα απίδια βάζει ο σάκος".

Φαίνεται πως ο καπιταλισμός είναι πρόθυμος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τον σιχαθεί η ψυχή μας.
Να κάνει βήματα προς την ίδια του την κατάρρευση.
Ας βάλουμε λοιπόν κι εμείς ένα χεράκι.


Το πιο κάτω άρθρο το διαβάσαμε στο newsit(του Ν.Ευαγγελάτου) που όλο και κάτι θα' χει πάρει το αυτί του:


Ετοιμάζεται νόμος που θα “φρενάρει” τις απεργίες

Αποφασισμένη να προχωρήσει έως τα τέλη του 2013 στην αλλαγή του νόμου για τις απεργίες εμφανίζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει το συνδικαλιστικό νόμο, αφού προηγηθεί ολιγόμηνος διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Κατά την εφημερίδα, οι βασικοί άξονες των αλλαγών, αφορούν τον υφιστάμενο τρόπο κήρυξης μιας απεργιακής κινητοποίησης, τη σύσταση-συγκρότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως και την οργάνωση του κινήματος σε νέες βάσεις, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες.

Επίσης, θα επανεξεταστούν και τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες.

Ταυτόχρονα, συζητείται η επαναφορά της ανταπεργίας, δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων.

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα: «Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία και την ίδια στιγμή να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες υπηρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου