Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες - Κλιμάκωση. Ζητούν ενίσχυση και νεα μπλόκα


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Μικρομεσαίοι αγρότες: Αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα και πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων (ΦΩΤΟ- VIDEO)



Την κλιμάκωση του αγώνα, με πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων και ενιαίο τρόπο, στη βάση του υπομνήματος και των αιτημάτων που το μπλόκο της Νίκαιας έχει θέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισαν οι μικρομεσαίοι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, στη Λάρισα, μετά από το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.
Όπως αποφάσισαν, θα πραγματοποιούνται καθημερινοί αποκλεισμοί των δρόμων σε όλη την χώρα από τις 14.00 έως τις 15.00, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται καθημερινές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ και στις Εφορίες.
Παράλληλα, οι μικρομεσαίοι αγρότες ζητούν συνάντηση τις αμέσως επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους. Για τον λόγο αυτό, συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο κάθε μπλόκου, για να πραγματοποιήσει τις συναντήσεις. Μετά το πέρας των συναντήσεων, θα γίνουν νέες μαζικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας «εξακολουθούμε να μην αποκλείουμε καμιά μορφή πάλης. Το πότε και το πώς θα το επιλέξουμε εμείς στα μπλόκα». Στην έναρξη της σύσκεψης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Πατάκη (Δείτε το βίντεοεδώ),
\Κλιμάκωση κόντρα στον εμπαιγμό των αγροτών από την κυβέρνηση 
Η κλιμάκωση της μάχης σε πανελλαδικό επίπεδο είναι η απάντηση της αγροτιάς στην επίμονη και προκλητική άρνηση της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αγροτικά αιτήματα, η οποία συνοδεύτηκε και από επιχείρηση εμπαιγμού των αγωνιζόμενων αγροτών και παραπλάνησης της «κοινής γνώμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου