Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ:Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Σαπφούς 10 – Αθήνα, τηλ. : 210.3213694, 210.3215246

Fax 210.3240827, e-mail pmu@pmu.gr


5 Φεβρουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει τον αγώνα των ναυτεργατών που παλεύουν ενάντια στον αφανισμό του επαγγέλματος. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υλοποιώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απελευθέρωση των θαλάσσιων μεταφορών και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο, που ήδη έχει συρρικνωθεί δραματικά με όλα τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα (άρση του καμποτάζ, κατάργηση της υποχρεωτικής οργανικής σύνθεσης, σημαίες ευκαιρίας κ.λ.π.), αλλά και στο δικαίωμα του λαού για ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΦΘΗΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ και ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.



Από την άλλη κερδισμένο βγαίνει για άλλη μια φορά το ντόπιο εφοπλιστικό κεφάλαιο (που κατέχει και την παγκόσμια πρωτιά) καθώς κατοχυρώνει τις εξής ελευθερίες:

1. Να καταργεί ή να συρρικνώνει δρομολόγια πλοίων όταν κρίνονται μη κερδοφόρα, αδιαφορώντας για το αν αυτό οδηγεί στον αποκλεισμό ολόκληρων περιοχών της νησιωτικης Ελλάδας.

2. Να κρατάει σε κυκλοφορία υπέργηρα πλοία σε βάρος της ασφάλειας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων.

3. Να διαμορφώνουν ελεύθερα την τιμή του εισιτηρίου, φτάνοντας στο όριο να χρειάζεται ένα μηνιάτικο για την μετ’ επιστροφής μετακίνηση μιας οικογένειας με αυτοκίνητο.

4. Να ναυτολογούν πληρώματα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς καμία δέσμευση από κανονισμούς ασφαλείας κ.λ.π.



Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να επιδείξει πυγμή ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Δείχνει έτσι άθελά της πως το σύστημα έχει φτάσει πια στα ιστορικά του όρια, όπου πλέον δεν μπορεί να κάνει καμία παραχώρηση στους εργαζόμενους αν δεν απειληθεί στα σοβαρά η εξουσία των μονοπωλίων.

Οι αγώνες των εργαζόμενων μπορούν να έχουν σήμερα αποτέλεσμα, μπορούν να νικήσουν την συκοφαντία, την προβοκάτσια, την καταστολή, εάν έχουν μαζικότητα, αν εκφράζεται έμπρακτα η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, αν συνδέεται ο επί μέρους αγώνας με την ανάγκη οργάνωσης της πάλης του λαού για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.



Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες.

Να εκφράσουμε έμπρακτα και με κάθε τρόπο την ταξική αλληλεγγύη μας.



Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                         Κώστας Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου