Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Μπλόκο Νίκαιας: Νέα απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης αλληλεγγύης (ΦΩΤΟ- VIDEO)

902.gr

Νέα απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ στουςαγρότες και τους εργαζόμενουςστο μπλόκο της Νίκαιας. Με χημικά και γκλομπς οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους αγρότες και τους εργαζόμενους που είχαν προχωρήσει σεκαθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο.

Ο Περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλης Χαλάτσης, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν στους καθήμενους αγρότες και εργαζόμενους, με όλα τα μέσα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να δεχτούν επίθεση, με χημικά, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, σπρέι πιπεριού, γκλομπ και ασπίδες. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 αγρότες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής ενώ την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι αγρότες και εκπρόσωποι φορέων.

ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο αγώνας και η λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγωνιζόμενων αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, κατά τη διάρκεια συμβολικής καθιστικής διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων. Ο αυταρχικός παροξυσμός της κυβέρνησης δεν προκαλεί την οργή μόνο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς αλλά όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να απαντήσουν δυναμώνοντας τον αγώνα τους και την λαϊκή συμμαχία κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους εξοντώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου