Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι "ταπεινοί"

Είναι αηδιαστικό πραγματικά να βλέπεις δημοσιογράφους, που δεν εκπροσωπούν τίποτα εκτός από τον εαυτό τους κι αυτούς που τους πληρώνουν, να καλούν το λαό της Κύπρου και τους εκπρόσωπούς του να κάνουν "αυτό που πρέπει".
Το οποίο "αυτό που πρέπει" φυσικά το ξέρουν αυτοί πιο καλά από μας τους άσχετους, απερίσκεπτους και ακραίους και επομένως μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο σε ολόκληρους λαούς και μάλιστα άλλης χώρας!
Εννοείται ότι κατά την δήθεν "ταπεινή" τους γνώμη, που μόνο ταπεινή δεν είναι όπως βλέπουμε, οι Κύπριοι πρέπει να επιλέξουν το σίγουρο δρόμο της υποταγής που ακολούθησε και η Ελλάδα και βλέπει εδώ και  5 χρόνια "φως στο τούνελ"
Με κάτι τέτοιους το 1821 ο Κολοκοτρώνης, μέρες πού'ναι, θα έπρεπε να είχε κάτσει στα αυγά του, ενώ όλος ο αγώνας του '21 θα ήταν φυσικά μάταιος, παράλογος και επικίνδυνος.

Πέρα από αυτό όμως, όλοι αυτοί που λυπούνται το λαό της Κύπρου, που "παρασύρεται σε περιπέτεια" ας μην κάνουν πως δεν ξέρουν σε ποιους ανατέθηκε η υλοποίηση αυτού του έτσι κι αλλιώς θολού και καθόλου ενιαίου ΟΧΙ.
Την υλοποίηση του ΟΧΙ την ανέλαβε η κυβέρνηση της Κύπρου, που έκανε την παγκόσμια πρωτοτυπία να κατεβάσει την Τρίτη το νομοσχέδιο για το "κούρεμα" και να μην το ψηφίσει ούτε η ίδια από το φόβο της λαικής κατακραυγής, η κυβέρνηση δηλαδή που καθόλου δεν της άρεσε το ΟΧΙ που έφαγε λίγες μέρες μετά την πανηγυρική εκλογή της, και που έχει κάθε λόγο να το σαμποτάρει. Εννοείται πως σ'αυτό στέκονται στο πλευρό της και τα δικά μας ΜΜΕ αλλά και όλόκληρος ο γνωστός μηχανισμός διαμόρφωσης κοινής γνώμης που μοιάζει κάποτε να τρέχει σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Δεν έχω ακούσει κανέναν από αυτούς επίσης να παραδέχεται, ότι πέρα από το τί θα γίνει στο τέλος, η ΕΕ έφαγε το ΟΧΙ και δεν χρεοκόπησε την Κύπρο το άλλο πρωί όπως έλεγαν οι καλοθελητές. Αντίθετα έστω και υποκριτικά "συζητάει" τα διαφορα plan B,C κλπ.
Αυτό σημαίνει ότι και η ΕΕ δεν νοιώθει τόσο ασφαλής όσο μας λένε, αλλά αντίθετα ανησυχεί πολύ, και σωστά, για τον "συστημικό κίνδυνο" που αποτελεί η Κύπρος με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Κύπριοι κουράγιο, έχετε να φάτε πολύ λασπόνερο στα μούτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου