Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Να χαιρόμαστε τη σαπίλα -Ποιος είναι ο ένοχος για τους 165 νεκρούς;

Στον καπιταλισμό έχεις την ελευθερία να πηγαίνεις την εταιρεία σου όπου θέλεις για να ρίξεις το κόστος.
Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι έχουν το δικαίωμα να δουλεύουν σα σκυλιά και να πληρώνονται 1 δολάριο τη μέρα, να ζούνε σα ζώα και να πεθαίνουν κάτω από χάρτινα κτίρια.
Να χαιρόμαστε τη σαπίλα.
Αυτό το μοντέλο μας προτείνουν και το δεχόμαστε χωρίς πολλές σκέψεις και σχόλια.
Από το ίδιο μαγαζί ψωνίζουμε όλοι.
Αύριο θα χτυπήσει η δική μας πόρτα και μέσα θα δουλεύουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Το παρακάτω άρθρο είναι από τα ΝΕΑ κί όχι από το Ριζοσπάστη.

Ημέρα πένθους στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 165 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου
Το κτίριο στα περίχωρα της Ντάκα στο Μπαγκλαντές κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, μόνο το ισόγειο έμεινε και περισσότεροι από 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.



Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σήμερα, Πέμπτη ημέρα εθνικού πένθους στο Μπαγκλαντές μετά το πολύνεκρο δυστύχημα από την κατάρρευση του εμπορικού κέντρου οκτώ ορόφων «Ράνα Πλάζα», στην πόλη Σαβάρα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντάκα, το οποίο στέγαζε κυρίως βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας στους κάτω ορόφους και διαμερίσματα στους επάνω.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας τουλάχιστον 165 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες.

Εργάτες των βιοτεχνιών κλωστοϋφαντουργίας, που προμηθεύουν με φθηνά υφάσματα και ενδύματα κυρίως δυτικές χώρες, είχαν παρατηρήσει την προηγουμένη ημέρα ρωγμές στο κτίριο, ωστόσο οι υπεύθυνοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις τους.

Από χθες διαφεύγουν για να μην συλληφθούν.

Τα σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια του στρατού αλλά και εθελοντών κατοίκων δίνουν τώρα μάχη με τον χρόνο για την ανεύρεση παγιδευμένων στα ερείπια επιζώντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου