Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Φοιτητικές εκλογές -Άνοδος ΠΣΚ

Σημαντική άνοδο σημείωσε η Πανσπουδαστική(2%) στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, ενώ μεγάλη πτώση σημείωσε η ΠΑΣΠ που είναι υπο διάλυση, με τη ΔΑΠ να διατηρεί την πρωτιά(με -0,6%) και την ΑΡΕΝ να παρουσιάζει μικρή πτώση, παρά τη μεγάλη άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Άνοδο σημείωσαν ακόμα τα ΕΑΑΚ.

Αυτό όμως που φάνηκε, παρά τις αντικειμενικές συνθήκες που βοήθησαν να μειωθεί η συμμετοχή, είναι το ότι επιχειρείται και στο φοιτητικό χώρο με κάθε τρόπο η απαξίωση της συλλογικής δράσης.
Πάντως η ΠΣΚ έδωσε και χθες τη μάχη και την κέρδισε σημειώνοντας αύξηση όχι μόνο σε ποσοστά αλά και σε ψήφους παρά τη μικρότερη συμμετοχή.

Αυτό που φαίνεται πως θέλει το σύστημα πάντως  να περάσει σε όλους είναι το κλίμα απογοήτευσης και το ότι "τίποτα δεν αλλάζει μέσα από τα συνδικάτα και τους συλλόγους".
Επειδή όμως μόνο από κει μπορεί να σκάσει το φώς και να αρχίσουν όλα να αλλάζουν, πρέπει με κάθε τρόπο κάτι τέτοιο να μην περάσει.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από διάφορα ΜΜΕ που δίνοντας μέρος των αποτελεσμάτων που είχαν ανακοινωθεί έλεγαν ότι φέτος ψήφισαν μέχρι και 30000 λιγότεροι φοιτητές! Την αλήθεια τη βλέπουμε στους πίνακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου