Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ν.Σοφιανός: Μόνο ένα κόμμα στην Ελλάδα εναντίον της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Το ΚΚΕ"-(βίντεο)


Στην εκπομπή "Ανατροπή" ήταν χθες καλεσμένος ο Ν.Σοφιανός.
Στην εκπομπή παρουσιάσθηκε η δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του mega.

Eκτος από τα ενδιαφέροντα ποσοστά  των κομμάτων(όπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν ισόπαλοι και το ΚΚΕ με ποσοστό-μετά την αναγωγή- κοντά στο 7% και ήταν το μόνο με άνοδο)υπήρχαν και άλλα στοιχεία όπως η απορριπτική γνώμη για την ΕΕ.

Στο 902.gr διαβάζουμε:
Στο ερώτημα αν η ΕΕ λειτουργεί σε όφελος των λαών, το 90,1% απάντησε «όχι» σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Αναφερόμενος σε αυτό το αποτέλεσμα, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε πως «τη θέση ότι αυτή η ΕΕ είναι λυκοσυμμαχία, που δεν δουλεύει για τα συμφέροντα των λαών, μόνο μία πολιτική δύναμη, ένα πολιτικό κόμμα, την έχει στην Ελλάδα και αυτό είναι το ΚΚΕ».

Θεωρούμε, πρόσθεσε, «ακριβώς επειδή θα γενικευτεί, θα θεριέψει αυτή η αντίθεση, δεν πρέπει να μπλοκαριστεί σε πλαστά διλήμματα - που οι εξελίξεις στην Κύπρο έδειξαν ότι είναι πλαστά - δηλαδή με το μνημόνιο και με επαναδιαπραγμάτευση αλλά εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Με τη λογική θα φτωχύνει ο ελληνικός λαός με ευρώ ή θα φτωχύνει ο ελληνικός λαός με δραχμή; (…) έχει σημασία αυτό που διαμορφώνεται σαν μία τάση να αποκτήσει πολιτικά, ταξικά χαρακτηριστικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου