Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μια μικρή δολοφονική διαφορά

Eνα ενδιαφέρον στοιχείο από τη χθεσινή ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο mega.
H πρόβλεψη για το ύψος των μετρων που θα έπρεπε να ληφθούν ως το 2013 ήταν λίγο πάνω από τα 20δις(21 δις και κατι αν θυμάμαι καλά). Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί αυτά τα χρόνια φθάνουν τα 62δίς, δηλαδή περίπου το τριπλάσιο!! 62 δις αντί για 21 δις. Μια μικρή δολοφονική διαφορά.
Άλλα έλεγε λοιπόν το παραμύθι, το ψηστήρι δηλαδή, και άλλα απαιτήθηκαν τελικά από το λαό που ακόμη δείχνει να τρώει το παραμύθι ή να κοιτάζει αμήχανος τις εξελίξεις ελπίζοντας σε "κάποιο θάμα".
Εννοείται ότι αυτοί που πούλησαν το παραμύθι  ή πήραν τη σκυτάλη στη συνέχεια(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ- και μαζί τους ο Πρετεντέρης που τότε ήταν μνημονιακότερος όλων), παρίσταναν τους έκπληκτους κι έδιναν διάφορες εξηγήσεις.

Η εξήγηση φυσικά που δόθηκε ήταν του τύπου, δεν έγιναν αυτά που έπρεπε, οι καθυστερήσεις, τα λάθη των προσώπων, οι διπλές εκλογές κλπ.κλπ.

Το ότι όλο αυτό ήταν εξ αρχής γνωστό ότι ήταν ψέμα, γιατί η αλήθεια δεν τρωγόταν με τίποτα και έπρεπε να ειπωθεί με 'δόσεις', φυσικά έπρεπε να κρυφτεί και να θολώσει.

Και φυσικά θόλωσε. Η Λ.Κανέλλη από το ΚΚΕ μόνη εναντίον όλων, όπως πάντα συμβαίνει, απλά προσπαθούσε.Το κακό είναι ότι οι "δόσεις" θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα, και θα έχουν διάφορες σωτήριες, πειστικές και πολύχρωμες εκδοχές. Ολες όμως θα έχουν το ίδιο φρικτό αποτέλεσμα στη ζωή του λαού.
Αν  δεν προσπαθήσει λίγο παραπάνω κι ο λαός να καταλάβει τι συμβαίνει, αν δεν πάρει την απόφαση ότι χωρίς να ματώσουμε τίποτα δεν πρόκειται να γίνει καλύτερο, δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε και τι μας περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου