Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Δημοσκόπηση VPRC για το "Κόκκινο"

Νέα δημοσκόπηση που έγινε για το ράδιο Κόκκινο δείχνει τα πιο κάτω:

ΣΥΡΙΖΑ 29.5%
ΝΔ  27,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13%
ΚΚΕ  7%
ΠΑΣΟΚ 7%
ΑΝΕΛ  6%
ΔΗΜΑΡ  4,5%

Αν και οι κοινοβουλευτικές λογικές μπερδεύουν το μυαλό, δεν είναι κακό να βλέπει κανείς τις τάσεις.
Το ΚΚΕ πρέπει να προσπαθήσει να εκλαικεύσει τη θέση του, που διαστρεβλώνεται σε όλες τις version από τους υπόλοιπους, και να μπορέσει να εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται αυτό που λέει.

Πρέπει να εξηγήσει απλά στο λαό, το μικρομαγαζάτορα κλπ. ότι τα μονοπώλια δεν είναι μια πολύπλοκη "κομμουνιστική" λέξη αλλά το ΙΚΕΑ, η BP, o Hondos και όλοι αυτοί που σαρώνουν τους μικρούς και κλείνουν τα μαγαζιά, ότι είναι το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό που είναι και ο νόμος του συστήματος. Αυτοί είναι η αιτία της κρίσης και ο στόχος του λαικού κινήματος. Αυτοί κρύβονται πίσω από την ΕΕ και κινούν τα νήματα. Αυτοί είναι οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών.

Η γραμμή του ΚΚΕ επιβεβαιώνεται καθημερινά κι αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί(π.χ. γύρω από την ΕΕ).
Στο βαθμό που όλο και περισσότερο θα γίνεται κατανοητό το ότι η Λαική Συμμαχία είναι μια πραγματικά ευρεία συμμαχία στρωμάτων που υποφέρουν(άσχετα με το τι ψηφίζει ο καθένας) με κοινά συμφέροντα, και ότι σίγουρα το έδαφός της είναι πολύ πιο σταθερό από  μια συμμαχία κομμάτων όπου αποχωρεί κάποιος κι όλα καταρρέουν, η πρόσβασή του στο λαό θα γίνεται πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική.
Η συμμαχία κομμάτων είναι ένα παιχνίδι εκ των προτέρων στημένο και σχεδιασμένο να αποτύχει.Αν σκεφτεί κανείς τις λεπτομέρειες μπορεί να το καταλάβει. Επίσης μια συμμαχία 2-3 "πούρων Αριστερών" κομμάτων θα είχε μόνο μικρή εμβέλεια ενώ και η σταθερότητά της θα ήταν αμφισβητίσημη. Από εκεί και πέρα φυσικά τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει συνεργασίες στη βάση των καθημερινών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου