Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ... συνέτισε το ΣΕΒ!


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Αντιγράφουμε κατά λέξη από τη χτεσινή «Αυγή»: «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ, Επιστρέφει ο ΣΕΒ στις διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση». Με ένα προβλημένο μονόστηλο, ένθετο στο θέμα για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην προχτεσινή συνέλευση των βιομηχάνων, η εφημερίδα ... εξηγεί πώς, ο μεν Αλέξης Τσίπρας «μάλωσε» τον πρόεδρο του ΣΕΒ για την αποχώρηση του Συνδέσμου από τις διαπραγματεύσεις και ο δε Δημ. Δασκαλόπουλος «απολογήθηκε» ότι η σχετική αποχώρηση ήταν ζήτημα «παρανόησης».

Βεβαίως, η χτεσινή κατάληξη των διαπραγματεύσεων, επιβεβαίωσε ότι η «επιστροφή ΣΕΒ» κάθε άλλο παρά για τη διασφάλιση των εργαζομένων έγινε. Ο ΣΕΒ επέστρεψε για να δηλώσει πως δεν υπογράφει τίποτα, αρνούμενος οποιαδήποτε έγγραφη δέσμευση ακόμα και για το επίδομα γάμου (το οποίο κατά τα άλλα, στην προχτεσινή συνέλευσή του, τόλμησε να εμφανιστεί ότι θέλει να διασώσει - μόνο βέβαια για «τους εργαζόμενους που το λαμβάνουν (σ.σ. ήδη)»)... Αν λοιπόν η «Αυγή» κι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο ΣΕΒ συνετίστηκε, με γεια τους με χαρά τους. Ακόμα και το δικαίωμα να βγουν να πανηγυρίσουν για τη μεγαλοσπλαχνία των βιομηχάνων έχουν, κανείς δεν μπορεί να τους το αρνηθεί.

Ωστόσο, είναι χαρακτηριστική η ...φιλοδοξία που διακρίνει το ΣΥΡΙΖΑ. Ρόλο, όχι απλά συνομιλητή, αλλά και συμβουλάτορα, των μεγαλοεπιχειρηματιών διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, εδώ και καιρό παραδέχεται απροκάλυπτα πως δουλειά του είναι να εξωραΐζει την «ανταγωνιστικότητα» και να καλλιεργεί στους εργάτες αυταπάτες πως γίνεται να βγουν κερδισμένοι και οι ίδιοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου