Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Ανοιχτή η ΕΡΤ - Συνεχίζουμε τη δουλειά μας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

(Tελικά υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι εκτός από τις λαμπερές προσωπικότητες των παρουσιαστών και σχολιαστών ειδήσεων.)
902.gr


Σε 24ωρη βάση συνεχίζουν οιεργαζόμενοι της ΕΡΤ εδώ και δύο εβδομάδες να εργάζονται, κρατώντας ανοιχτή την ΕΡΤ και μη αποδεχόμενοι τις απολύσεις τους, ενώ συνεχίζονται καθημερινά οι συναυλίες από τα Μουσικά Σύνολα στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου.

Περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία και δεν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση, σημείωσαν κατά τη διάρκειασυνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης στο Ραδιομέγαρο.

Επισήμαναν, μεταξύ άλλων, πως η μόνη παρανομία είναι η συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες διέταξαν να επανέλθουν άμεσα κανονικά οι συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και γι' αυτό άλλωστε έχουν μηνυθεί από τις δημοσιογραφικές ενώσεις οι δύο υπουργοί Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα, σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι άρχισε η καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους και ότι προχωρά στον προσδιορισμό των 2.000 θέσεων για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα, ανέφεραν ότι αυτό δεν ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, γιατί σε αρκετούς δεν μπήκαν καν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Στο μεταξύ, το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί απάντηση σε 650 προτάσεις Ελλήνων παραγωγών και σκηνοθετών για τη νέα τηλεοπτική περίοδο, όπως κατήγγειλαν, ενώ παραγωγοί, που έχουν συμβόλαια, δεν μπορούν να παραδώσουν τις παραγωγές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου