Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε ένα πεντάχρονο παιδί! (VIDEO)

902.gr


Από το video στο youtube που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση «B'tselem»




Την κράτηση, για λίγες ώρες, ενός μικρού παιδιού από τον ισραηλινό στρατό, επειδή πέταγε πέτρες, καταγγέλλει η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση «B'tselem», η οποία έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τη διαδικασία σύλληψης του μικρού.

Πρόκειται για τον, μόλις πέντε χρόνων, Γουάντι Μασοουάντεν, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο περιτριγυρισμένος από Ισραηλινούς στρατιώτες να κλαίει και στη συνέχεια να τον επιβιβάζουν σε στρατιωτικό όχημα, ενώ ένας δεύτερος Παλαιστίνιος που μοιάζει να είναι ενήλικος επιβιβάζεται μαζί του.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο 5χρονος οδηγήθηκε σπίτι του, όπου συνελήφθη και ο πατέρας του και κρατήθηκαν και οι δύο, με τον πατέρα να φέρει χειροπέδες και τα μάτια κλειστά, για κάποια ώρα μέχρις ότου να παραδοθούν στην παλαιστινιακή αστυνομία, η οποία στη συνέχεια τους άφησε ελεύθερους.

Το περιστατικό συνέβη στη Χεβρώνα και ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι ο μικρός «έθεσε σε κίνδυνο περαστικούς» (εποίκους εννοείται, γιατί ο στρατός βρίσκεται εκεί για να προστατεύει περίπου 800 εποίκους που κάνουν τη ζωή κόλαση σε 250.000 Παλαιστινίους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου